Hesarin alamäki – mistäköhän johtuu?

Olen Hesarin tilaaja noin 40 vuoden ajalta. Hesarin tilauskanta laskee kuin lehmän häntä. Mikähän syynä?

Kun luin naisten viikon yhden päivän (21.7.2016) Hesaria, luulen ymmärtäväni syyn. Ei pääsky päivää tee, mutta kaksi pääskyä tekee.

Tämän päivän Hesarissa oli kaksi juttua, joihin kiinnitin huomioni.

1. Hesari julkaisi "muka" ennakkotarkastuksesta huolimatta Tanja Noposen pitkän kirjoituksen Mielipide-palstalla otsikolla: "Huoli naisiin kohdistuvasta väkivallasta ei näy budjetissa." Siinä on ainakin kaksi epäilyttävää kohtaa. Ensinnäkin hän sanoo: "Suomen toiseksi yleisin henkirikoksen muoto on naispuolisen kumppanin surma." Tämähän riippuu täysin tarkasteluvuodesta. Välillä se on mies ja välillä nainen, joka surmaa enemmän vuosittain. Useiden tutkimusten mukaan väkivalta ole sukupuolittunutta. Ja jos henkirikokseksi määriteltäisiin sikiöön kohdistuva väkivalta, sikiöt olisivat vieläkin suurempi henkirikosten kohde. Joka vuosi syntyy noin 600 lasta äidin alkoholin käytön vaurioittamina. Kuolleiden määrää ei kirjata. Ja tupakan haitat ovat arvoiden mukaan vielä alkoholiakin suuremmat. Suomessa 15 % raskaana olevista naisista polttaa tupakkaa koko raskautensa ajan. Se on paljon suurempi luku kuin muissa Pohjoismaissa.

2. Toiseksi hän sanoo: "Euroopan perusoikeusviraston mukaan joka kolmas nainen on kokenut Suomessa jossain vaiheessa elämäänsä kumppanin tekemään väkivaltaa." Huomatkaa sana "mukaan". En usko, että kyseinen virasto on tehnyt Suomessa mitään tutkimuksia. Kyseinen luku on saatu joltain taholta Suomesta. Feministeiltäkö vai Noposelta? Ei kuulosta uskottavalta kuitenkaan.

3. Hesarin jutussa: "Miksi noudatetaan tapaa naiset ensin?" Turun yliopiston tutkija Anu Lahtinen sanoo: "Silti joissakin tilanteissa voi tänäkin päivänä olla järkevää asetaa naiset ja lapset etusijalle. Tämä koskee esimerkiksi ihmisten pelastamista sotatoimialueelta. Naiset ovat usein siviilejä ja siksi jäävät sodan jalkoihin."

Itse näen asian päinvastoin, sillä pidän miehiäkin ihmisinä. Kokemukset vuosisatojen ajalta osoittavat, että jos vihollinen tapaa miehiä sotatoimialueelta, heidät tapetaan välittömästi. Ovat sitten siviilejä tai sotilaita. Jos mies on ihminen, hänet pitää pelastaa ensimmäiseksi, jos laskemme todennäköisyyttä joutua surmatuksi.

Vieläkö joku Ihmettelee, miksi Hesarin tilauskanta supistuu kuin lehmän häntä?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu