Mätäkuun juttuja

Tulin mökiltä kaupunkiin tuomaan auton korjattavaksi ja luin kerralla heinäkuun lopun Aamupostit.

Mätäkuun juttu 1, 28.7.2016

"EU: Suomen julkistettava yksityiset metsätiedot".
Euroopan Unionin komissio vaatii metsävaratietojen julkistamista kaikkien kansalaisten saataville. Vaatimuspaperin EU on varustanut leimalla "salainen".
"EU edellyttää Suomelta julkisuutta parantavia toimia, mutta sitä edellyttävä asiakirja ei olekaan julkinen", toteaa MTK:n kehitysjohtaja Markus Lassheikki.

Mätäkuun juttu 2, 29.7.2016

Pääkirjoitus: "Tulevatko taudit takaisin?" (Kirjoitus käsittelee rokotusvastaisuutta)

Ote kirjoituksesta: "Toimittaja, juontaja ja kirjailija Hanna Sumari kirjoitti hiljan blogissaan, että hänen kolme lastaan sairastuivat Ruotsin-matkalla jo Suomesta kadonneeseen hinkuyskään, kiitos länsinaapurin vahvan rokotevastaisuuden."

Suomessa rokote hinkuyskää vastaan kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan lapsille ja nuorille. Viimeinen hinkuyskärokote annetaan 14-15 vuoden iässä kouluterveydenhuollossa.

Minun logiikallani Hanna Sumari on itse syyllinen lastensa sairastumiseen, turha siitä on ruotsalaisia kiittää. Jos jättää lapsensa rokottamatta, ottaa tietoisen riskin sairastumisriskin kasvamisesta.

Mätäkuun juttu 3, 30.7.2016

Juttu: "Töihin ennen lasten hankkimista".

Kommenttini: Lapset hakitaan rahan vuoksi vasta kun niistä saa yhteiskunnalta kunnon korvauksen, äitiys-, isyys-, ja vanhempainrahat sekä kotihoidon tuet. Vuonna 2015 keskimääräinen lapsiluku oli 1,65. (Varmaan etnisillä suomalaisnaisilla vielä tätäkin alempi). Väestön uusiutumisluku Suomessa on noin 2,1, alhaisen lapsikuolleisuuden vuoksi, siitä jäädään puoli lasta naista kohden.

Mätäkuun juttu 4, 30.7.2016

Lännen media: "Sadat poliisit haluavat vaihtaa alaa".
Viime vuonna poliisin miehistöön kuuluvan kiinteän palkan keskiarvo on ollut 2853 euroa. Poliisien määrää ollaan pienentämässä 7 250 poliisista 6 500 poliisiin, mikäli hallituksen budjettikäsittely menee läpi sellaisenaan kuin on kaavailtu. Hallituksen esityksen mukaan tällä ei ole vaikutusta poliisin toimintatehokkuuteen.

Kuitenkin 28.7.206 Aamupostin jutussa "Poliisilla riittää töitä rikosten vähentyessäkin", kerrotaan, että Itä-Uudenmaan omaisuusrikosten selvitysprosentti oli viime vuonna 39,0. Tämän vuoden alkupuoliskon selvitysprosentti on vain 34,3.

Oma kommentti: Poliisin rikostilastot ovat monitulkintaisia. Kun laissa poistetaan joidenkin tekojen rikollisuus (kuten esim. päihtymys aikoinaan), rikostilastot kaunistuvat. Kun poliisi ei ehdi valvoa liikennettä, tilastot kaunistuvat. Kun poliisi ilmoittaa etukäteen jonkin asian tehovalvonnasta, kas kummaa, tehovalvonta ei tuota tulosta.
Omaisuusrikoksia ilmoitetaan sen vuoksi vähemmän poliisille, kun ei uskota poliisin pystyvän selvittämään niitä. Kun minulta varastettiin polkupyörä asemalta, en ilmoittanut siitä poliisille vaan aloin kierrellä Hyvinkään puistoja. Pyörä löytyikin parin viikon päästä. Vain satula oli kadonnut ja lukko rikottu. Minulla on kotivakuutuksessa 500 euron omavastuu, joten vakuutusyhtiökään ei tee pienten omaisuusvahinkojen poliisi-ilmoituksilla mitään.

Mätäkuun juttu 5, 31.7.2016

Naisopettajalle syytteet seksuaalirikoksista

Vain mätäkuussa ilmoitetaan tekijän sukupuoli, jos se on nainen. Muulloin puhutaan vain "opettajasta".
Eihän julkisuuteen ole edes ilmoitettu 12-14 -vuotiaiden uhrien sukupuolia.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu