Rinne syrjii miehiä demariristeilypuheessaan

Rinne sanoi demariristeilyllä: "Olen joskus laskenut, että mies tienaa edelleen työuransa aikana yhden omakotitalon verran enemmän palkkaa kuin nainen."

Kun vertaamme miesten ja naisten tehtyjä vuosityötunteja, Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen (1999-2000) mukaan miehet tekevät vuodessa 392,9 tuntia enemmän töitä kuin naiset. Tämä erotus tekee miehen työuran aikana (39 vuotta +asevelvollisuus, naiset 40 vuotta) 13 806 tuntia. Miehet tekevät vieläkin enemmän töitä, mutta niistä ei makseta palkkaa(asevelvollisuus). Kun sekä miehen että naisen keskipalkka Suomessa tehtyä työtuntia kohden laskettuna on noin 22,50 euroa, tekee tämä 310 635 euroa. Kyllä tuolla omakotitalon saa, jos ei halua sen olevan pääkaupunkiseudulla.

Rinne on oikeassa, miehet ansaitsevat elämänsä aikana omakotitalon verran naisia enemmän. Mutta tässä ei ole mitään syrjintää. Ne samat miehet tekevät elämänsä aikana 18 616 tuntia enemmän töitä kuin naiset keskimäärin. Näistä 4 800 tuntia on miehillä palkatonta pakkotyötä miessukupuolta syrjivän asevelvollisuuslain seurauksena.

Miksi Rinne syrjii miehiä unohtamalla heidän työpanoksensa perheensä hyväksi. Onhan yli 90 %:lla työtä tekevistä miehistä perhe ja tutkimusten mukaan perheettömät miehet eivät panosta työhön yhtä paljon kuin perheelliset miehet. Koska harva poikamies asuu omakotitalossa, miehet ostavat tuolla naisia suuremmalla työpanoksella sen omakotitalon perheelleen. Onko siinä Rinteen mielestä jotain väärää?

Voiko työtä tekevä mies äänestää demareita hyvällä omallatunnolla, kun SDP:n puheenjohtaja syrjii heitä?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu