Mikä mättää tasa-arvossa?

Feministitutkijat ovat saaneet paljon rahaa Suomesta ja EU:sta tasa-arvotutkimuksiin. Mm. Koneen säätiö on hairahtunut tukemaan heitä taloustasa-arvon tutkimisessa. Parhaillaan menee satoja tuhansia euroa nieleviä hankkeita, joissa feministitutkijat pyrkivät osoittamaan, että patriarkaalinen taloustutkimus on ahterista.

He ovat mm. perustaneet saamillaan rahoilla sivuston www.tasaarvovaje.fi. Googlatkaa!

Siellä on vallalla sensuuri. Vasta-argumentteja ei hyväksytä. Olen yrittänyt kirjoittaa vastineen tänne:

http://www.tasaarvovaje.fi/?p=449

Siellä Milja Saari ja Johanna Kantola kerovat, kuinka he ovat kansainvälisessä konferensissa esittäneet tutkimuksen Sari Sairaanhoitajasta, jota on kohdeltu kaltoin Suomessa.

Kun kahta vastinettani ei ole julkaistu siellä teen sen täällä:

_________________________________________________

Artikkeli käsittelee mielikuvaa siitä, että miesten ja naisten välillä Suomessa olisi palkkaeroa. Sellaista tasa-arvoista vertaisarvioitua tutkimusta ei ole olemassa, jossa palkkaero osoitettaisiin todeksi. EU-komissio määrittelee EU:n viralliseksi palkkaeroksi eron tuntipalkoissa, joissa jakajana käytetään tehtyjä työtunteja.
http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/gender-pay-gap/files/quiz_gpg_fi.ppt , dia 3
Suomessa palkkaero lasketaan bruttokuukausiansioista, joista on vähennetty tuntiperustaisesti maksetut ylityökorvaukset, ottamatta mitenkään muuten huomioon tehtyjä työtunteja.
Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimusten mukaan kaikki palkansaajanaiset tekevät noin 80 % palkansaajamiesten työtunneista vuodessa. Verohallinnon verkkosivujen mukaan Suomen kaikki palkansaajanaiset ansaitsevat noin 76-77 % miesten palkoista. Koska verotiedoissa mukana ovat ylityöt, ei miesten ja naisten välillä ole palkkaeroa, kun se lasketaan EU:n virallisen määritelmän mukaan.
Muutama lisäfakta:
Naisten palkat kaikilla sektoreilla yhteensä nousivat vuosien 2007 ja 2014 välillä 23,43 % ja miesten palkat 19,44 % (lähde: Tilastokeskuksen verkkosivut). Ammattiryhmän 32 (terveydenhuollon asiantuntijat, suurin ryhmä sairaanhoitajat) palkat nousivat Kataisen lupausten mukaisesti välillä 2007-2010 15,4 %, (viisitoista pilkku neljä). Kuntasektorin naisten palkat nousivat 2007-2014 22,1 % ja yksityisen sektorin miesten palkat vain 18,9 %. (Huomaa eri vertailuvuodet)
Tässä muutamia faktoja, jotka eivät tue kirjoitusta. Yleensä faktat ovatkin ristiriidassa naistutkijoiden väitteiden kanssa palkkaerokeskustelussa.

(Kommenttini on odottanut hyväksyntää 3.5 2016 alkaen)

_____________________________________

Tässä väitetään, ettei Sari Sairaanhoitajalla, joka oli vuoden 2007 vaalien kuuluisin henkilö, ollut mitään vaikutusta palkankorotuksiin.

Tarkistin asian Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta ja sieltä käy ilmi, että naisten palkat kaikilla sektoreilla yhteensä nousivat vuosien 2007 ja 2014 välillä 23,43 % ja miesten palkat 19,44 %.

Ammattiryhmän 32 (terveydenhuollon asiantuntijat, eli sairaanhoitajat) palkat nousivat lupausten mukaisesti välillä 2007-2010 15,4 %, (huomaa aikaväli).

Samasta Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta näkyy, että kuntasektorin naisten palkat nousivat 2007-2014 22,1 % ja yksityisen sektorin miesten palkat vain 18,9 %.

(Kommenttini on odottanut hyväksyntää 21.6.2016 alkaen)

__________________________________

Mitä väärää on kommenteissani, että niitä ei hyväksytä sivustolla, jonka nimi antaa ymmärtää sen olevan tasa-arvosivusto?

Viimeinen päivitys sivustolle on tehty 22.11.2016 tai sen jälkeen, joten siitä ei ole kysymys.

En tiedä onko Milja Saaren kirjoitus 30.04.2016 vastaveto minun Sari Sairaanhoitajakirjoitukseeni, joka on julkaistu täällä 21.3 2016, eli 9 päivää aikaisemmin. Mutta otan haasteen vastaan. Mutta miten sen otan vastaan, kun hän ei suostu julkaisemaan vastineitani?

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214048-sari-sairaanhoitaja-…

 

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu