Puhuiko puolalainen MEP Janusz Korwin-Mikke totta naisten palkoista?

Oman yhden miehen puolueen perustanut ja mihinkään EU-ryhmään kuulumaton puolalainen europarlamentaarikko Janusz Korwin-Mikke saattaa joutua parlamentin kurinpitotoimien kohteeksi sanottuaan, että naisten ”pitää tienata miehiä vähemmän, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä”.

Katsotaanpa asiaa Tilastokeskuksen palkka-aineiston ja Tk:n käyttämän palkkavertailun nojalla.

1. Väite: "Naiset ovat heikompia." Biologinen faktahan on, että naiset ovat fyysisesti heikompia. Naisten suurten lihasten voima on noin kaksi kolmasosaa miesten lihasten  voimasta. Palkka-aineistossa tämä näkyy selvästi urakkapalkoissa. Heikommat naiset saavat heikompia urakka-ansioita. EK:n keräämien tietojen mukaan jopa 10 % vähemmän kuin miehet. Eli MEP on oikeassa: Naiset ovat heikompia eivätkä voi vaatia samoja ansioita kuin miehet.

2. Väite: "Naiset ovat pienempiä." Tämäkin on biologista faktaa. Naiset ovat lyhyempiä kuin miehet. Ja jos saattavat olla painavampia BMI:llä mitattuna, se johtuu läskistä, joka ei ole hyväksi fyysisessä työssä. Tämä näkyy urakkapalkoissa, niinkuin jo totesimme. MEP on oikeassa. Pienet naiset eivät voi vaatia (fyysisessä työssä) samaa palkkaa kuin miehet, koska heidän työsuorituksensa on heikompi.

3. Väite: "Naiset ovat vähemmän älykkäitä." Älykkyystestien (IQ) mukaan naiset ovat lähes yhtä älykkäitä kuin miehet. Mutta tämä ei ole se pointti vaan se, että miesten älykkyydessä on suurempi hajonta kuin naisten. Kun otamme älykkäimmän neljänneksen, siellä on huomattavasti vähemmän naisia kuin miehiä. Kun taas vähiten älykkäässä neljänneksessä on paljon enemmän miehiä kuin naisia. Nythän on niin, että kun työllisyysaste on hieman alle 70 %, niin näissä työllisissä on varmaan miesten keskiälykkyys suurempi kuin naisten, sillä maatiaisjärjen mukaan työelämän ulkopuolelle jää varmemmin siitä vähemmän älykkäästä neljänneksestä. Älykkyydellä ja palkalla taas on vahva korrelaatio: Älykkyystestien (IQ) tulokset korreloivat voimakkaasti menestyksen kanssa. Joten keskimäärin työelämässä olevilla miehillä on parempi palkka kuin naisilla juurikin edellä todistetusta älykkyyserosta (IQ) johtuen.

Olen siis samaa mieltä puolalaisen MEPin kanssa, mutta olisin toki muotoillut jutun juonen hieman pehmeämmin ja pidennettynä ylläolevilla perusteilla.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu