Suomeen halutaan yleinen asevelvollisuus

Talouselämä uutisoi: "Suomalaiset kokevat yleisen asevelvollisuuden maanpuolustuksen tärkeimmäksi vahvuudeksi, selviää Reserviläisliiton kyselystä. Vastaajista 60 prosenttia pitää yleistä asevelvollisuutta puolustuksen ykkösvahvuutena."

Nyt siis vain lakeja muuttamaan Norjan mallin mukaisiksi. Siellähän on jo yleinen asevelvollisuus voimassa. Samoin Ruotsi on jo ilmoittanut, että sinne tulee yleinen asevelvollisuus, kun on todettu, ettei ammattiarmeijaan saada rekrytoiduksi tarpeeksi henkilökuntaa. Eli Ruotsissa ja Norjassa kaikki miehet ja naiset joutuvat kutsuntoihin ja sitten armeija valitsee parhaat päältä reserviksi ammattiarmeijan tueksi.

Miesten yleinen asevelvollisuus onkin suurin tasa-arvon este Suomessa, sillä se koskee yli puolta Suomessa syntyneistä. Inttiasioissa miehiksi lasketaan ne, joiden henkilötunnuksen yhdeksäs merkki on 1,3,5,7 tai 9, ja heitä on yli puolet syntyneistä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu