Valinta kolmen demarinaisen välillä

Demareilla on ainakin kolme naista presidenttiehdokasehdokkaina, tässä aakkosjärjestyksessä, niin kuin tieteessä on tapana: Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Näin tasa-arvoaktivistina arvioin heitä siten, että kuvittelen, ettei muita ehdokkaita ole olemassa. Näinhän se on usein sosialismissa.

Googlasin hieman. Toivon, että oikaisette, jos olette eri mieltä.

Maarit Feldt-Ranta sanoo: "Saan oman inspiraationi arvopohjastamme tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja solidaarisuudesta." Oli vaikeaa löytää hänen ajatuksiaan palkkatasa-arvosta ja sukupuolten palkkaerosta, joten tyydyn ajattelemaan, että hän puhuu tasa-arvosta sekä mies- että naisnäkökulmasta.

Tuula Haatainen ei tunne "EU:n Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan" suositusta palkkaeron laskennasta, jonka EU-parlamentti hyväksyi päätöslauselmassaan 2008/2012(INI). Kaikki Suomen mepit (myös sosiaalidemokraattiset hyväksyivät sen), vaan sönkkää sitä vastaan osoitteessa: http://tuulahaatainen.fi/naisten-palkkapaiva/

Sirpa Paatero http://sirpapaatero.net/hyvaa-kansainvalista-naistenpaivaa/ Tällä sivustolla hän sanoo mm. näin: "Miesten ja naisten palkkaero ei ole Suomessa kaventunut 2000-luvulla juuri ollenkaan. Samaan aikaan monessa muussa maassa on kurottu palkkaeroja nopeasti kapeammiksi. Suomessa miesten ja naisten palkkaero on jopa 10 prosenttiyksikköä suurempi, kuin esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa." Eli Sirpa Paatero ei ymmärrä sukupuolten palkkaerosta ja sen tasa-arvoisesta laskennasta enempää kuin porsas Pohjantähdestä, erästä kouluni matematiikan opettajaa siteeraten.

JOS, siis todellakin jos, minun olisi äänestettävä vain näiden kolmen SDP:n ehdokkaan välillä, antaisin ääneni Maarit Feldt-Rannalle, tai sitten äänestäisin kirkkovenettä.

En kerro, kumpaa tekisin.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu