Uutinen täynnä virheitä, häpeisit Tilastokeskus

Ilta-Sanomat teki jutun Tilastokeskuksen tiedotteen pohjalta.

"Myyntiedustajan säännöllisen työajan keskiansio on 4 065 euroa kuukaudessa, Tilastokeskus kertoo.

Palkkakuilu naisten ja miesten välillä on myyntiedustajillakin edelleen selkeä. Mies tienaa keskimäärin 4 296 euroa kuukaudessa ja nainen 3 634 euroa kuukaudessa.

Yksityisen sektorin ammateissa keskimäärinkin miesten palkka on selkeästi suurempi. Miehen säännöllisen työajan keskiansio on 4 004 euroa kuukaudessa ja naisen 3 167 euroa kuukaudessa."

Virheet:

1. Kyseessä ei ole säännöllisen työajan ansio. Ei myyntiedustajilla edes ole säännöllistä työaikaa. Heillä voi olla tavoitetyöaika per viikko, mutta myydä saa ihan varmasti yliajallakin.

2. Kyseessä ei ole palkkakuilu. Ansiotaso ei ole sama kuin palkkataso. Myyntiedustajien ansioihin kuuluvat myyntiprovisiot, joita maksetaan taatusti miehille ja naisille saman taulukon mukaan. Kun miehet ammattiliitojen tutkimusten mukaan myyvät paljon enemmän kuin naiset, miesten ansiot ovat suuremmat. Näin täytyy maksaa lain mukaan.

3. Yksityisen sektorin ammateissakaan ei ole palkkaeroa. Ero ansioissa ei tarkoita eroa palkoissa. Kyseiset luvut eivät ole säännöllisen työajan ansioita vaan kokonaistyöajan ansioita, joista on vähennetty tuntiperustaisesti maksetut ylityökorvaukset. Miesten tehty työaika on noin 20 % korkeampi kuin naisten. Miesten säänöllinen tehty työaika on noin 10 korkeampi kuin naisten. Ja miesten piiloylityöt ovat se toinen 10 %, jonka vaikutus puuttuu Tilastokeskuksen palkkavertailuista. Piiloylitöistä ei makseta erillistä ylityökorvausta vaan ne sisältyvät kiinteään palkkaan. Miehillä ja naisilla on sama tuntipalkka tehtyä työtuntia kohden, joten palkkaeroa ei ole.

On luotettavien tilastojen valossa täysin selvää (katso eilinen kirjoitukseni), että naiset tekevät noin 80 % miesten vuosityötunneista. Jos he saavat noin 80 % miesten vuosiansioista, kyseessä ei ole palkkaero eikä se voi olla tasa-arvo-ongelma.

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245561-erilaista-tietoa-pal…

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu