Onko sairaanhoitaja palkkakuopassa insinööriin verrattuna?

Tehy-lehden pääkirjoitus itkee jälleen kerran kuinka sairaanhoitajat ovat palkkakuopassa insinööreihin verrattuna.

https://www.tehylehti.fi/fi/keskustelua/palkkaeron-juuret-syvalla-ennen-…

Päätoimittaja "keskustelee" insinöörin kanssa, joka saa 5000 euroa kuussa. Kas kun ei keskustele insinöörin kanssa, joka saa 10 000 euroa kuussa. Insinöörin keskipalkka kun on noin 3800 euroa (2015).

Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseuran lehti "Tasa-arvosanomat" kiinnitti samaan asiaan myös huomiota.

https://issuu.com/staatus/docs/tasa-arvosanomat-2007-1_20-_20final

Tasa-arvosanomien laskelmien mukaan keskiarvoinsinööri yksityisellä sektorilla on yli 20 % palkkakuopassa kuntasektorin keskiarvosairaanhoitajaan verrattuna.

TEHY-lehti sanoo: Ennen mies elätti ja nainen sai naispalkkaa.

Minä sanon: Nykyäänkin mies elättää vaikka saa pankkitililleen vain 80 % naisen keskiarvotuntipalkasta. Varmaan kaikki miehet olisivat tyytyväisiä, jos heille maksettaisiin TEHY-lehden mainostamaa naispalkkaa.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu