SKP samilla linjoilla feministien kanssa sukupuolten palkkaerosta

SKP:n pääsihteeri Petra Packalén kirjoittaa blogissaan aiheesta naisen eurotuloerot näin:

"Naisten palkat ovat keskimäärin 83,3% miesten palkoista.

Jotkut kyseenalaistavat koko palkkaerojen olemassaolon puhumalla vain oman työpaikkansa tilanteesta. Että “kyllä meillä ainakin maksetaan samaa palkkaa kaikille sukupuoleen katsomatta”. Joten, mikäli sinulla ei ole parempaa sanottavaa aiheeseen, kuin viisastelu samasta TES:sta yhden työpaikan sisällä, niin ole hyvä ja pidä suusi kiinni."  (Onneksi minulla on!)

Ja toiseksi näin: "Eräs jokseenkin hämmentävä tapa  puolustella palkkaeroja on käyttää esimerkkinä ylitöiden tekoa. Naisten siis ilmeisesti tulisi tehdä ylitöitä samalla antaumuksella, kuin miestenkin?"

Ja vielä kolmas purkaus: "Ylitöiden ihannoinnin lisäksi myös naisvaltaisten alojen kokonaistuntimääriä käytetään lyömäaseena."

On siellä yksi viisauskin sentään mukana: "Arvokkainta ihmisen elämässä on vapaa-aika, ei työntekoon käytetty aika."

Tähän viisauteen yhdyn ja kerron Petralle, että kokoaikatyötä tekevillä palkansaajanaisilla on vuodessä yli 300 tuntia enemmän vapaa-aikaa ansiotyöstä kuin miehillä. Jos arvostamme tuota vapaa-aikaa esimerkiksi korottamalla ihmisen vapaa-ajan "laskennallista keskituntiansiota" 70 % (onkohan se Petran mielestä liian vähän, kun tuo ei ole edes keskimääräisen ylityökorotuksen suuruinen?), niin sen mukaan laskettuna naisen euro onkin noin 112 senttiä.

SKP ja feministit laulavat samoja lauluja naisen eurosta. Perustelutkin ovat samoja, mutta eivät ne ainakaan minua vakuuta. Eroa kvalitatiivisessa ja kvantitatiivisessa tuottavuudessa ei haluta mukaan palkkaerolaskelmaan, ei sitten millään ilveellä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu