Alkoholi ja maitotuotteet ovat Suomen suurimmat vientituotteet / YLE Uutiset

Tänään 5.3.2018 kello 18.00 YLE:n uutisissa juontaja kertoi, että alkoholi ja maitopohjaiset tuoteet ovat Suomen suurimmat vientituotteet.

Se on hyvä asia sen jälkeen kun Nokian kännyköiden vienti romahti. Verrattaessa Ruotsiin, Suomea on syytetty siitä, että emme osaa valmistaa sellaisia tuotteita vientiin, joita myydään loppukäyttäjälle eli ns. kulutustuotteita. Nyt niitä osataan tehdä täällä!!!!

Olemme palanneet 1900-luvun alkuun, jolloin voi oli suurin vientituotteemme.  Ja voi taas otti paikan tervalta, joka oli suurin vientituote sitä ennen.

Tässä on nyt vaan sellainen suuri vaara, että osaamme tehdä vain sellaista, mitä osaavat tehdä kaikki muutkin.

Tulee ikävä entistä osaamista. Joskus nuoruudessani osasimme tehdä esimerkiksi paperikoneita, laivoja, metsäkoneita, kännyköitä, paperia ja selluloosaa. Nyt maataloustuotteet (alkoholikin on sitä loppujen lopuksi) ovat taas kärjessä!

Minun sukuni viinapannuissa viinaa on poltettu vain silloin kun ylijäämävilja on uhannut tuhoutua. Tai noin vaarini sen ainakin minulle tulkitsi. Suvun viinapannu on hänen mukaansa omistamani kaksikerroksisen aitan alla. Mutta kun se oli läkkipeltiä, ei kuparia, ei aittaa kannata nostaa ylös. Suvussa on metallimiehiä, jotka tekevät tarvittaessa uudet tislausvehkeet hetkessä. Tietysti vientiä varten, kuinkas muuten.

(Huom. Yllä ironiavaara).

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu