Myyttejä feminismistä

Maryan Abdulkarim, kirjoittaja ja Eveliina Talvitie, kirjailija ovat kirjoittaneet kirjan, jossa he yrittävät purkaa myyttejä feminismistä. Siksi MTV3 antoi heille ohjelma-aikaa kirjan mainostamiseksi Huomenta Suomi-ohjelmassa. Jos teillä ei ollut aikaa katsoa sitä, tässä katkelmia. Eveliina Talvitie ei sanonut koko ohjelma-aikana mitään sellaista, että sitä tarvitsisi kommentoida, mutta Maryan oli koko aika suuna päänä.

Lainauksia ohjelmasta

Myytti numero 1: Suomi on tasa-arvoinen maa.

Maryan: "Meillä on Suomessa asiat tosi hyvin monellakin mittarilla mitattuna, mutta se, että ollaanko me aidosti saavutettu tasa-arvo, missä ihmiset kohdataan ja saavat esimerkiksi työstään samalla tavalla palkkaa, niin me ei vielä olla siellä. Ja tämän takia se on haitallinen myytti."

"Patriarkaatti vaikuttaa kaikkialla maailmassa riippumatta siitä, mikä on vallitseva uskonto milläkin alueella. Mitä vahvempi patriarkaatti on olemassa missä tahansa yhteiskunnassa, sitä heikompi on sellaisen ihmisen asema, joka identifioituu naiseksi."

Mitä feminismi merkitsee?

Maryan: "… että meillä on mahdollisuus tässä yhteiskunnassa toteuttaa meidän omaa potentiaalia, ilman että  meidän henkilökohtaiset ominaisuudet muuttuu meille esteiksi, tai meitä rangaistaan niistä. Ja samalla tavalla ei ketään saa palkita siitä, että sattuu syntymään valkoiseksi heteromieheksi. Ei saa syntyä mitään etulyöntiasemaa. Se on tavallaan se pohja , mihin pyritään."

 

Kommentteja: 1. Jos Maryan ei keksi muuta tasa-arvo-ongelmaa kuin palkkatasa-arvo, niin Suomi on tasa-arvoinen maa myös feministin näkökulmasta. Koko elinaikaista työtuntia kohden laskettuna nainen saa 120 senttiä aina kun mies saa euron. Tässä on huomioitu naisen eläke-etuus (10 %), miehen ilmaiset asevelvollisuusajan työtunnit (6 %) ja epämukavista työolosuhteista ja -työajoista maksetut ja muut ei-syrjivät palkanosat (4%). Eli Suomi on palkkatasa-arvoinen, sillä se, että nainen saa enemmän, ei feministin mielestä ole epätasa-arvoista.

2. Suomessa ei ole patriarkaattia kuin feministin aivoissa. Se, että miehet tekevät töitä niska limassa töitä, ei johdu patriarkaatista vaan miehen halusta tehdä töitä perheensä hyväksi. Tätä feministit eivät tunnusta. Matriarkaatti ei tunnusta, että Suomen koulutusjärjestelmässä on pienintäkään vikaa, vaikka miehet saavat keskimäärin huonomman koulutustaustan kuin naiset. Kuitenkin älykkyystesteissä miehet pärjäävät keskimäärin jopa paremmin kuin naiset.

3. Mitä etuja valkoiseksi heteroksi syntyvä mies saa automaattisesti yhteiskunnan taholta Suomessa? Mm. nämä:

– Pakollisen asevelvollisuuden yli 9 kuukaudeksi yleensä kesken opiskelun

– Huonommat mahdollisuudet koulutukseen

– Suuremman vaaran syrjäytyä normaalin yhteiskunnan ulkopuolelle

TV-mainos ei poistanut yhtään myyttejä feminismistä, mutta se paljasti tosiasioita feminismistä. Feminismi on uskonlahko, joka tuomitsee toisinajattelevat ikuiseen kadotukseen. Feminismi haluaa monopolisoida käsitteen tasa-arvo omiin tarkoituksiinsa ja syrjäyttää puolet suomalaisista tasa-arvotyön ulkopuolelle.

Kommentoin lisää Maryan Abdulkarimin ja Eveliina Talvitien kirjaa, kun saan sen lainaksi kirjastosta. Kaikkiin Suomen kirjastoihin tilataan automaattisesti kaikki feministien kirjoittamat kirjat. Siksi niitä kirjoitetaan paljon, kun niitä menee kaupaksi automaattisesti muutama sata kappaletta kirjastoihin.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu