Feministi valehtelee – nyt Hesarissa

Sunnuntain 8.4.2018 Hesarissa feministi Kaari Utrio sai kolme sivua palstatilaa. Kirjoituksessa sanotaan mm näin: Palkoissakin on edelleen isot erot. Vaikka samasta työstä maksettaisiinkin samaa palkkaa, naisten tulot jäävät pieniksi, koska naisvaltaisilla aloilla maksetaan vähemmän. Utrion mukaan tyttöjen kannustaminen ei riitä. Tämä on paljon syvempi kysymys. Jos ihminen haluaa hoitaa mieluummin toista ihmistä kuin konetta niin onhan se nyt kumma, että pitää siirtyä konehommiin, jos haluaa kunnon palkkaa. Voi mennä pitkään ennen kuin sairaanhoitajalle aletaan maksaa yhtä paljon kuin insinöörille

Tyypillinen feministi, joka ei ymmärrä palkkatason ja ansiotason eroa. Mikään tutkimus ei osoita, että naisvaltaisilla aloilla on alempi palkkataso kuin miesvaltaisilla. Koko kansantalouden tasolla miehet ja naiset saavat keskimäärin samaa tuntipalkkaa. Sen todistivat monen muun tutkimuksen ohella myös tamperelaiset tutkijat Satu Ojala, Pasi Pyöriä, Hanna-Mari Ikonen ja Tuija Koivunen kirjassa "Työelämän myytit ja todellisuus", toim. Pasi Pyöriä. He saivat tulokseksi, että naisten tuntipalkka on noin 99 % miehen tuntipalkasta. Mutta heillä oli mukana myös tulot tuntiperustaisesti maksetuista ylitöistä. Kun poistetaan nämä ylityöt, naisen euro nousee hieman yli 100 prosentin.

Menee varmasti kauan, ennen kuin sairaanhoitajat saavat samat kuukausiansiot kuin insinöörit. Nythän he saavat jo noin 20 % enemmän tuntipalkkaa kuin insinöörit. Enkä usko sairaanhoitajien alkavan koskaan tehdä samoja vuosityötunteja kuin mitä insinöörit tekevät vuodessa, joten ansiot pysyvät pieninä. Tarkempi palkkavertailu löytyy Tasa-arvosanomista numero 1/2017.
Osoite on : www.issuu.com/staatus

Utrio käyttää naisen logiikkaa, niin kuin muutkin feministit. Utrio pelkää, että naisia syytetään valehtelusta. Ei naisia syytetä valehtelusta, vaan feministejä ja se on eri asia. Ei se ole naisten vika, jos feministit valehtelevat. Kaikki naiset eivät ole feministejä eikä kukaan järkevästi ajatteleva mies.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu