Kuka on lentäjä-ässä?

Viimeisen Kodin kuvalhden kannessa on mainos jutusta, jossa haastatellaan naispuolista lentäjä-ässää. Kiinnostuneena etsin jutun sisäsivuilta ja yritin löytää jutusta, montako pudotusta tällä naisella on. En löytänyt yhtäkään.

Lentäjä-ässä -nimitys tuli käyttöön ensimmäisessä maailmansodassa, kun ranskalaiset sanomalehdet kutsuivat l'aceksi Adolphe Pegoudia, joka pudotti viisi saksalaiskonetta ennen putoamistaan ja kuolemaansa. Hän  ehti osallistua sotaan vain 6 kk. Tämän jälkeen lentäjä-ässäksi on kutsuttu todistettavasti viisi viholliskoneen pudottanutta lentäjää. Monen konetyypin lentäjät, kuten helikopterilentäjät voivat olla lentäjä-ässiä, vaikka valtaenemmistö heistä onkin hävittäjälentäjiä.

Verkon mukaan arkikielessä lentäjä-ässä voi myös olla erittäin taitava lentäjä, mutta nimitys ei ole vakiintunut virallisesti, onhan rajanveto erittäin vaikeaa.

Mies on lentäjä-ässä, kun pudottaa viisi vastustajaansa. Nainen voi Sanoma Oy:n lehden mukaan olla lentäjä-ässä, kun on parempi kuin keskivertolentäjänainen.

Kun Sanoma ilmoitti, että se pyrkii tekemään yhtä paljon juttuja naisista kuin miehistäkin, lopetin Hesarin tilauksen. Maksan lehdistä mieluummin asiasisällön kuin sukupuolen mukaisesti tehtyinä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu