OECD samaa mieltä palkkaerosta kuin minä

Olen jo 15 vuotta julistanut sitä ilosanomaa, ettei naisille makseta Suomessa vähempää palkkaa kuin miehille, pikemminkin päinvastoin.

Nyt YLE kertoo nettisivustollaan, että OECD on samaa mieltä.

https://yle.fi/uutiset/3-10204625

Pari poimintaa jutusta: "Tuore OECD:n raportti väläyttää realistisimpana ratkaisuna työelämän tasa-arvoistamiseksi sitä, että miehet tekisivät vähemmän töitä.

Parempi ajatus voisi OECD:n mukaan olla esimerkiksi kuusituntinen työpäivä, jota Ruotsissa on kokeiltu. Vielä parempi, tai realistisempi tie olisi se, että miehet vähentäisivät kokonaistyöaikaansa. Naiset voisivat vastaavasti lisätä sitä."

Useat eri tutkijat ovat jo yli 50 vuoden ajan todistaneet, että miehet tekevät sen verran enemmän vuosityötunteja (noin 20 % kokoaikatyöntekijöillä), että tuntipalkka on sama miehillä ja naisilla, kun se lasketaan tehtyä vuostyötuntia kohden. Ja tämä laskentatapa on tasa-arvoinen, lukekaa vaikkapa EU-parlamentin päätöslauselma 2008/2012(INI). Myös ILO ja YK ovat samaa mieltä.

MUTTA ei tuo OECD:n ehdottama "realistinen" tie ole realistinen.

Miettikää vaikkapa sitä, että jos miehet vähentäisivät työtuntinsa naisten tasolle, Suomen bruttokansantuote putoaisi yli 10 %. Mikä perhe hyväksyisi sen, että perheen bruttotulot putoavat yli 10 % vain sen vuoksi, että mies alkaakin olla kotona, eikä töissä.

Yhtä epärealistinen on OECD:n utopia, että naiset pidentäisivät työaikaansa. En tiedä yhtäkään tutkimusta, joka tukisi tätä väitettä. Sen sijaan olen tutustunut suomalaisiin tutkimuksiin, jossa naiset haluaisivat vähentää nykyistäkin työaikaansa.

Lukekaa esimerkiksi tämä tutkimus: "Palkansaajakeskusjärjestöjen tutkimus: Palkansaajien viikkotyöajat, toiveet ja todellisuus, Erkki Laukkanen, 2003"

http://netti.sak.fi/sak/pdf/vkot-aik.pdf

Eihän OECD tee itse mitään tutkimusta Suomesta. Se toistaa papukaijana täältä saatua materiaalia. Missä on sylttytehdas?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu