Tämä meni Hesarissa mappi Ö:hön

Feministi ja naistutkija Siri Lindholm kirjoitti HS:ssa, ettei naisia saa laittaa kansalaispalvelukseen, niin kuin Elisabeth Rehnin työryhmä esittää.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005693258.html

Kirjoitin siihen vastineen, jota ei julkaistu. Se on tässä:
___________________________________________________________

Kotityöt ei ole riittävä syy tasa-arvoisesta maanpuolustuksesta laistamiseksi

Siri Lindholm kirjoitti (HS 25.5.2018), että naiset tekevät viikossa noin 8 tuntia enemmän kotitöitä ja mm. siksi heidät pitää vapauttaa perustuslain kaikille määräämästä maanpuolustusvelvollisuudesta.
Kyseessä on ns. puolitotuus, sillä silloin jätetään mainitsematta se, että parisuhteessa elävät miehet tekevät viikossa Piekkola-Ruuskasen tutkimuksen mukaan yli kahdeksan tuntia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin heidän kumppaninsa.
Erään hypoteesin mukaan tämä on syy miesten alempaan elinikään. Ja miesten 20 % suuremmasta ansiotyömäärästä johtuen naisten euro onkin 100 senttiä, kun palkkaero lasketaan tehtyä työtuntia kohden.
Tilastokeskuksen tutkijan Pekka Myrskylän mukaan miehet tulevat työelämään noin kaksi vuotta naisia myöhemmin, suurin syy on vain miehiä koskeva asevelvollisuus. Tämä pudottaa lisäksi miehen elinikäistä euroa noin 4-8 senttiä asevelvollisuusajan pituudesta riippuen eli naisen euro onkin itse asiassa 106 senttiä asevelvollisuus huomioiden.
Joten perustuslain pykälien 6 ja 127 kannalta katsottuna ehdotus kansalaispalvelusta on hyvä päänavaus miesten ja naisten saattamiseksi tasa-arvoisiksi kansalaisiksi maanpuolustuksen osalta.

Pauli Sumanen, Hyvinkää
Palkka- ja työaikatutkija

_______________________________________________

Jos olisi ollut tilaa jäljellä, olisin myös huomauttanut, että työryhmän ajatus siitä, että kansalaispalveluksen suorittamatta jättäminen aiheuttaisi maanpuolustusveron loppuiäksi, on lainattu Sveitsistä. Sveitsissä ne (miehet), jotka eivät suorita asevelvollisuutta, joutuvat maksamaan jonkun prosentin suuruista maanpuolustusveroa tuloistaan koko loppuiän ajan. Miksi ei se, mikä toimii Sveitsissä, voisi toimia meilläkin, jos mekin haluamme välttää ammattiarmeijan.

Tämä ajatus lähtee siitä, että asevelvollisuuden vuoksi sen suorittaneet miehet tulevat Tilastokeskuksen mukaan  työelämään kaksi vuotta samanikäisten naisten jälkeen. Eli vero olisi Suomessa täten noin 3 % vuosituloista. Jos laskemme veron elinikäisistä työtunneista EU:n työaikadirektiivin mukaan, se olisi noin 6 %.

 

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu