Feministit haluavat muuttaa poikia tyttömäisemmäksi

Lokakuussa julkaistaan Poikatutkimus-kirja. Kirja on ensimmäinen suomalaista poikatutkimusta esittelevä tieteellinen kokoomateos.

Yksi kirjan toimittajista on Oulun yliopiston akatemiatutkija Tuija Huuki, jonka tutkimusalueita ovat väkivalta, väkivallattomuus ja valta, feminiinisyys, maskuliinisuus, lapset, nuoret.

YLE:n haastattelun voi lukea täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10391891

Numeroituna lainauksia jutusta:
 
1. Saat isompaa palkkaa siitä, kun painat paperitehtaalla nappia ja huolehdit koneesta, kuin siitä, että olet päiväkodissa ja huolehdit elävästä ihmisestä.
(MINÄ:) Missähän tällainen tutkimus on tehty? Tämä on hatusta vedettyä "tietoa", jossa sekoitetaan ansiotaso ja tasa-arvoisesti laskettu palkkataso. Esimerkiksi insinöörit ansaitsevat kuukaudessa noin 20 % enemmän kuin sairaanhoitajat, mutta heidän palkkatasonsa on noin 20 % alempi. Täällä tutkimus asiasta:https://issuu.com/staatus  ja sieltä numero 1/2017  (painovirhe hakusivulla tuo 2007-1)

2. Meillähän on kovin karski mieskuva, jos vertaa vaikka Ruotsiin.
(MINÄ:) Miksi feministi tällaista ihmettelee? Samalla hänen tulisi verrata Suomea ja Ruotsia, esimerkiksi kuinka paljon näissä maissa miehistä on rintamasotilaiden lapsia ja lapsenlapsia. Eivätkö miehet rintamalla ja armeijassa yleensäkin karskiudu ja meillä armeijassa kouluttajina on ollut viime vuosiin asti rintamasotilaita. Mutta eikö maanpuolustus enää kaipaakaan  karskeja miehiä? Miten feministit haluavat hoitaa maanpuolustuksen? Suomi ei ole maantieteellisesti samassa asemassa kuin Islanti, jolla ei ole omaa armeijaa.

3. Jos meidän mieskuva muuttuu pehmeämpään suuntaan, sen seurauksena naisiin kohdistuva väkivalta todennäköisesti vähenee.
(MINÄ:)Todennäköisesti??? Minkä tutkimuksen mukaan? Suomessa psykologit ovat yleisesti sitä mieltä, ettei sukupuolten välillä ole eroa väkivallan määrässä, kun mukaan otetaan myös henkinen väkivalta ja väkivalta lapsia ja syntymättömiä sikiöitä kohtaan. Ja eräät naiset ovat sanoneet haastattelussa, että henkinen väkivalta on pahempaa kuin fyysinen.

4. Sukupuolentutkimuksessa ja Poikatutkimus-kirjassa ei pyritä yleistämään asioita.
(MINÄ:) Vai ei? Kun kirja ilmestyy, katsotaan, miten he onnistuvat toteuttamaan tämän väitteen. Naistutkimus ei ole yleensä määrällistä, vaan laadullista tutkimusta. Siinä haastatellaan esimerkiksi 20 naista ja sitten sanotaan heidän mielipiteistään: "Miehet ovat sitä ja naiset ovat tätä." Tällaisia naistutkimuksia ilmestyy pilvin pimein. Ja usein määrällisessä naistutkimuksessa väitetään otantaa kattavaksi, vaikka se ei sitä ole.

5. Evoluutio ei yksin selitä miehenä toimimista ja mieheksi kasvamista. Tutkimus ei ole pystynyt osoittamaan selkeää syy-seuraus-suhdetta luolamiesajoilta. Se on spekulatiivista.
(MINÄ:) Kuka, mitä, häh???? Antropologit ja geenitutkijat ovat päinvastoin sitä mieltä, että ns. "luolamiesajoista" on niin vähän aikaa, etteivät ihmisen geenit ole muuttuneet merkittävästi tänä aikana. Nykyajan "luolamiehet" ovat samanlaisia miehiä kuin luolakauden mieskin (nykyihminen eli luolissa alle 30 000 vuotta sitten). No niin, unohdin, etteivät feministit usko miehen ja naisen biologiseen eroon vaan sukupuoli on sosiaalinen konstruktio.
Eikö tässä nyt yleistetty olemattomia asioita? "Luolaihminen tai luolamies on nimitys stereotyyppiselle mielikuvalle esihistoriallisena aikana eläneistä ihmisistä tai ihmisten esivanhemmista, joiden on oletettu asuneen luolissa", sanoo Wikipedia.

Kannattaa lukea The Times -lehdestä Charlotte Gillin artikkeli 18.9.2018: "Science says men and women are different but feminists wont listen". Siinä kerrotaan ruotsalaisesta tutkimuksesta, jossa kerrotaan, että minkä samanlaisemmaksi miehiä ja naisia yritetään tasa-arvon varjolla muokata, "the more gender pronounced gender differences become" ja "… men and women show more divergent psychological traits." Ja kanadalaisen professori Jordan Petersonin tutkimus sanoo, että tasa-arvosta huolimatta: " When people have the same opportunities, they sometimes choose to do different things."

Suomessa tämä näkyy siten, että kaikesta valtiofeministien panostuksesta huolimatta naisten osuus it-alalla ei nouse siitä, mihin se vajosi tällä vuosituhannella vaan pysyy siellä 30 % alapuolella. Sama luku kuin Yhdysvalloissa. 1960-luvulla työskentelin kolmessa työpaikassa atk-osastolla. Kansaneläkelaitoksessa koodareista oli liki 90 % naisia, OTK:lla noin 50 % ja Bernerilla noin 70 %. Eikä siinäkään näy muutosta, että sairaanhoitajaksi opiskelemaan vaaditaan parempi yo-todistus kuin teknisiin korkeakouluihin. Lapin letka-niminen "tasa-arvojärjestö" järjesti metsurikurssin naisille. Se peruttiin, koska yhtään naista ei ilmoittautunut osallistujaksi.

Miksi muuttaa poikia tyttömäisemmäksi, kun naiset eivät halua tehdä "miesten töitä" eivätkä naisten asevelvollisuutta? Kuka ne "miesten työt" jatkossa tekee ja kuka puolustaa maatamme?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu