Intti ja naiset intissä

Kaksi tasa-arvoasiaa tuli tänään vastaan julkisessa sanassa.

1. Nuori hiihtäjätär Anita Korva ilmoitti, että haluaisi peruuttaa osallistumisensa vapaaehtoiseen maanpuolustukseen.

Hän oli ilmoittautunut vapaaehtoiseksi maanpuolustajaksi ja saanut jo palvelukseenastumismääräyksen. Mutta kun hän nyt on saanut menestystä hiihdon nuorten MM-kisoissa Lahdessa, hän haluaisi peruuttaa koko asian.

Tarkastelkaamme asiaa tasa-arvon näkökulmasta. Anita Korvalla on käsittääkseni mahdollisuus peruuttaa varushenkilöpalvelu ennen sotilasvalaa syytä ilmoittamatta, jolloin varushenkilöpalvelu katkeaa heti.

Anita Korvan kaikki Suomen miespuoliset kisoihin osallistujat ovat asevelvollisuuslain pakottamina pakotettuina jatkamaan aikanaan pakollista asepalvelusta niin pitkään (6-12 kk) kuin heidän esimiehensä Intissä päättävät. Varusmies kun ei voi itse itse valita palvelusajan pituutta.

2. Hesarissa tänään sotilaskotisisar valitti, että Suomen varushenkilöiden päiväraha on suhteutettuna Suomen hintatasoon kehitysmaaluokkaa, eli hieman yli 5 euroa per päivä. Palkkaa eikä eläkettä heille ei tunnetusti makseta senttiäkään. Vertailun vuoksi valtion virkamiesten päiväraha on nykyään (ilman ateriakorvausta) 21 euroa.

Kuinka moni isä ja äiti haluaisi, että heidän poikansa joutuu lain sanelemasta pakosta Suomen ensipuolustusjoukkoihin sotilasvalan jälkeen ja siitä on korvausta 5-8 euroa vuorokaudessa?

Puolustusministeri Jussi Niinistö nimittäin kysyi asiaa Oikeuskanslerilta, joka vastasi, että asevelvolliset muodostavat sotilasvalan jälkeen Suomen ensipuolustusjoukot. Heidät siis heitetään vastustamaan vihollisen eliittijoukkojen maahantunkeutumisyritystä vastaan Suomen rajavartiolaitoksen harvojen miesten kanssa. Lähes amatöörit vastaan ammattilaiset. Ja mitenkä luulette vihulaisen suuntaavan risteilyohjuksensa? Vaikka minulta ei asiaa kysytäkään, minä lähettäisin 200 risteilyohjusta varuskuntien kasarmirakennuksiin, toiset 200 energiahuollon kannalta tärkeisiin lämpövoimaloihin, sähkövoimalaitoksiin ja muuntajiin, 200 vesitorneihin ja lisäksi 200 liikenteen solmukohtiin, kuten siltoihin. (Toivottavasti nyt en syyllisty maanpetokselliseen arvailuun kun luulen, että Suomi halvaantuu tästä, ilman vettä, sähköä, lämpöä ja liikennettä). Suomen hävittäjät saavat tehdä mitä haluavat, nehän eivät estä esittämääni mitenkään. Hävittäjillä ei torjuta risteilyohjuksia, jotka ammutaan rajamme pinnasta.

Eli missä on sukupuolten tasa-arvo?
 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu