Sukupuolineutraali mainonta katoaa?

Pari viikkoa sitten kirjoitin mainonnasta, joka ei ole sukupuolineutraalia vaan sisältää piilomerkityksiä. Annoin pari esimerkkiäkin, kuinka miestä saa mätkiä psyykkisesti mainoksessa, mutta naisten mätkintä tulkittaisiin pahoinpitelyksi.

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269083-tasa-arvoa-myos-main…

Kun näin talvella on aikaa jopa tv:n katseluun, uusia epäneutraaleja piilomerkityksellisiä miehiä mollaavia mainoksia löytyy tämän tästä. Pari lisäesimerkkiä:

1. Kinder-muna -mainoksessa tyttö kysyy isältä: "Miksi miehet eivät itke?". Ja isä vastaa: "Miehet eivät itke, koska miehillä ei ole tunteita."

Tätä ei kyllä ole todistettu tieteellisesti. Toki feministitutkijat sanovat, että miehet hakkaavat naisia työkseen, mutta en pidä naistutkimusta tieteenä.

2. IKEA-mainoksessa poika ja tyttö tyttö tulevat kotiin. Mainoksessa poika riisuu vaatteensa sisällä kävellessään ja heittää ne lattialle. Tyttö menee IKEA-vaatteiden säilytystuotteiden luo ja pistää vaatteet niihin.

Naiset ovat siistejä, miehet sotkuisia tämän mainoksen mukaan! Miten on todellisuudessa? Naissiivoojat uimahalleissa ja ravintoloissa eivät pidä pidä naisten vessoja sen siistimpinä käytön jäljilta kuin miesten vessojakaan. Siisteys riippuu paljonkin koti- ja koulukasvatuksesta. Jos äidit, isät tai opettajat (joista valtaosa on naisia) antavat erilaisen siisteyskasvatuksen pojille ja tytöille,  on asiaan puututtava.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu