Montako siirtomaata Suomella on ollut? Pubivisailukymys. Off-topic.

Googlen haku "Ruotsi-Suomen valtakunta" tuo noin 786 000 hakutulosta.

Googlen haku "Suomi-Ruotsin valtakunta" tuo noin 744 000 hakutulosta.

Kun minä olin oppikoulussa (Googlatkaa, jos ette tiedä, mikä oli oppikoulu) noin 60 vuotta sitten, kaikissa oppikoulun oppikirjoissa puhuttiin joko Ruotsi-Suomesta tai Suomi-Ruotsista, riippuen kirjoittajan isänmaallisuusasteesta.

Eli kiistaton totuus on, että Suomi on ollut aikoinaan merkittävä suurvallan osa, ainakin Suomen näkökulmasta.

Eli meillä suomalaisilla on ollut yhtä monta monta siirtomaata kuin noilla svenssoneillakin.

Arvatkaapa montako, ennenkuin googlaatte hakusanalla "Ruotsin siirtomaat"?

Ennen en ollut rasisti. Nykyään en tunnusta olevani rasisti, vaikka haluaisinkin, että jokainen etninen ryhmä pysyisi asuinalueillaan ja osoittaisi pystyvänsä selvitymään. Uskon oppikoulussa kerrottuun Darwiniin niin paljon, että haluasin jatkossakin selvitettävän, kuka pärjää ja kuka häviää. Eikö se luonnonvalinta ole juuri tätä? Vai tarkoittiko Darwin sitä, että luonnonvalintaan kuuluu myös se, että jotkut antautuvat ehdoin tahdoin, kuten meillä Suomessa/Skandinaviassa/ EU.ssa näyttää olevan pelin henki? Haluaisin keskustelua siitä, keitä nuo ehdoin tahdoin antautuvat ovat ja pitääkö meidän eri lailla ajattelijoiden tyytyä tähän päätökseen? Ja haluaisin tietää, hyväksyykö Darwinismi kaikki käytettävissä olevat keinot meille tai heille? Uskon Linkolaan, joka sanoi, että meitä on liikaa maapallolla. Eikö Darwin kelpaakaan ratkaisemaan asiaa, kuka saa jatkaa täällä?

Eli taidamme olla siinä pisteessä, hyväksytkö determinismin, darwinismin vai vihervasemmistofeminismin.

Determinismi sanoo, että kaikki, mikä tapahtuu, tapahtuu välttämättä, eikä mikään voisi tapahtua toisin.

Darwinismi painottaa eliöiden muuntelua ja taistelua olemassaolosta. Darvinismin mukaan evoluutiota ohjaa etupäässä luonnonvalinta.

Vihervasemmistofeminismi sanoo, että kaiken takana on patriarkaatti, joka sortaa näkymättömästi naisia ja  että naisilla on ratkaisu kaikkeen, sillä naiset ovat absoluuttisesti aina oikeassa. Vihervasemmistofeministit haluavat, käsittääkseni, että Suomeen saa tulla kuka vaan haluaa ilman rajoituksia.

Itse asiassa lopputulos ei koske lainkaan minua, sillä en näe sen lopputulosta, olen liian vanha siihen.

Mutta ei kai ajattelu ole vielä kiellettyä?

Jos tämä jää sensuuriin, sekin kertoo jo jotain.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu