Tekopyhiä kannanottoja Brasilian sademetsistä

Kun ei tunne historiaa, on helppo tuomita Brasilian halu saada uutta maatalousmaata.

Jos tuntee historiaa, ymmärtää, että me tuomitsijat teimme samoin joku sata vuotta sitten. Aina emme saadaksemme maatalousmaata vaan saadaksemme esimerkiksi laivanrakennusmateriaalia tai puuhiiltä rautateollisuuden tarpeisiin. Tai kuten meillä Suomessa, olemme raivanneet metsiä pelloiksi, rakennusmaaksi, teiksi, sähkölinjoiksi jne.

Jos palattaisiin vaikkapa vuoteen 1700, Euroopassa oli metsiä valtavasti enemmän kuin nyt. Ne olisivat nyt hiilinieluna, samalla tavalla kuin Brasilian sademetsät, joista nyt kohkataan. Näin tehdään Suomessakin. Suomessa sataan vuoteen metsät eivät ole lisääntyneet vaan vähentyneet. Vaikka maanviljelijöiden määrä vähenee, maanviljelysmaa ei vähene. Peltohehtaari on arvokkaampi kuin metsähehtaari ja niin poistuva maanviljelijä/perikunta vuokraa maat jollekin toiselle viljelijälle. Vain viljelyyn kelpaamatonta peltoa metsitetään. Tämä on myös pakollista sille vuokraavalle, sillä maanviljelys vaatii EU:ssa yhä suurempia peltopinta-aloja, jotta sillä eläisi. Jos peltoa ei pysty ostamaan, on sitä vuokrattava.

Sama kehitys on kaikkialla. Olen tehnyt töitä monessakin Euroopan maassa. Esimerkiksi Saksassa  metsiä on jäljellä vain siellä, missä se ei kelpaa rakennusmaaksi, tieverkon alle, sähkölinjoiksi tai viljelysmaaksi.

Brasilian presidentti on oikeassa kun hän paheksuu tekopyhien valtioiden saarnoja, että sademetsiä ei saa polttaa maanviljelysmaaksi. Hän haluaa nostaa Brasilian bruttokansantuotetta. Onko se väärin????

Pata kattilaa soimaa, sanoo suomalainen sananlasku.

Tässä lähestytään freoniongelmaa ja sen ratkaisua. Me länsimaissa käytimme vuosikymmeniä halpaa freonia elintasomme nostamiseen. Sitten kun freon havaittiin vaaralliseksi ilmastolle, vaadimme pakotteilla uhaten, että kaikkien on siirryttävä kalliimpien kaasujen käyttöön. Näin alikehittyneet maat eivät koskaan ehtineet käyttää halpaa freonia saadakseen elintasoaan nostetuksi.

Nyt me olemme Euroopassa raiskanneet omat metsämme hyödyntääksemme sitä maidemme elintason nostamiseksi. Kun Brasilia aikoo tehdä saman, me uhkaamme heitä pakotteilla.

Meillä ns. länsimailla on taloudellinen ja sotilaallinen valta. Me uhkaamme niitä, jotka aikovat tehdä samoin kuin me aikoinaan teimme. Meneeköhän tämä nyt moraalisesti ihan putkeen?????

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu