Naisten ansiotyövuosi päättyy 24.10 kello 13.00

Tänä vuonna palkansaajilla on 256 tavallista työpäivää käytettävissään. Kokoaikatyötä tekevät naiset tekevät Suomessa näistä 49,4 työpäivää vähemmän kuin kokaikatyötä tekevät miehet (ilman tuntiperustaisesti maksettuja ylityötunteja). Naisten vuosityötunnithan (Tilastokeskus, Ajankäyttötilasto: Ansiotyö yhteensä sarake) ovat 1782 ja miesten 2133 tehtyä ansiotyötuntia vuodessa ilman tuntiperustaisesti maksettuja ylitöitä. Tästä ajasta seisovat sorvin ääressä miehet 1940 tuntia ja naiset 1586 tuntia, eli miesten todelllinen, tehty ja mitattu työaika on  noin 22 % enemmän.

Niinpä naisten työvuosi päättyy tänä vuonna maanantaina 24.10 noin kello 13.00, kun miehet taas tekevät töitä vuoden loppuun asti.

Naisten ansiot ovat noin 82 % miesten ansioista, mutta niiden samojen naisten työvuosi on yli 2 kuukautta lyhyempi kuin miesten.

Ja jos laskelmaan otettaisiin mukaan asevelvollisten tekemät maanpuolustustyötunnit, naisten työvuosi olisi päättynyt aikaa sitten.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu