Miehillä ei ole enää töitä, lama näkyvissä?

Lama näkyy tilastoissa

Miehillä ei enää ole töissä mitä töitä tehdä ja se on johtanut meidät lamaan. Tänään 15.12.2011 Tilastokeskus on julkistanut tuoreimmat ajankäyttötutkimuksen tiedot.

Katso: http://www.stat.fi/til/akay/2009/05/akay_2009_05_2011-12-15_tie_001_fi.html

Lainaus sivulta: ”Ansio- ja kotityön muodostama kokonaistyöpanos on pienentynyt, koska ansiotyöhön käytetty aika on etenkin miehillä vähentynyt. Naisten kokonaistyöaika on nyt suurempi kuin miesten.”

YLE varmaan taas repii, että miehet lintsaavat kotitöistä. Kyseessä ovat kuitenkin yli 10-vuotiaat ”miehet ja naiset” ja otos on kaikista miehistä ja naisista, ei siis pelkästään parisuhteessa elävistä. Mites se sinkku voi oikeastaan lintsata kotitöistä? Ketä oikeasti kiinnostaa, siivoaako/pyykkääkö/tekeekö ruokaa/tiskaako ikäneito Ikaalisista enemmän kuin vanhapoika Vantaalta? Eikös se vanhapoika pidä enemmän yhteiskuntaa pystyssä ostamalla valmisruokaa tai syömällä ravintolassa kuin itse kokkaava ikäneito?

Naisia on taas työelämässä enemmän kuin miehiä, viimeksi näin oli vuonna 1945. Rintamamiehet sodassa ja asevelvolliset nimittäin eivät Tilastokeskuksen mielestä tee oikeita töitä, mitä lusmuilijoita lienevätkään.

Kirjoitin tästä miesten työn puutteesta tähän blogiin jo aikaisemminkin:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/88798-miesten-tuottavuus-ro…

ja Tiede-lehteen jo maaliskuun 20 päivä:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=13&t=44510&view=previous

Jos tilastotiede onkin jonkun mielestä turhaa tiedettä, niin tämän maailman tapahtumissa meistä avarakatseisimmat ovat yli puoli vuotta etuajassa. Opiskelkaa tilastotiedettä, niin ymmärrätte, missä mennään. Eteenpäin emme osaa ennustaa, siitä pitävät huolta ekonomistit. Tilastotieteilijöiden sanonta ekonomistien ennustamistaidoista kylläkin kuuluu: Entten, tentten, Sixten. Päätelkää itse, mitä se tarkoittaa!

Hyvää päivänjatkoa kaikille! Vaikka mitään hyvää nämä Tilastokeskuksen tilastot eivät kyllä povaakaan.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu