Pauli Sumanen – teesini palkkatasa-arvoon

Tässä ovat teesini tasa-arvoisen palkkavertailun tekemiseksi:

1. Miesten ja naisten tulee saada samanarvoisesta työstä sama palkka siten laskettuna kuin Suomea sitovat Rooman sopimus ja ILO 100 – sopimus sen määrittelevät.

2. Naisten ansiot ovat nykyisin noin 82 % miesten kuukausiansioista (ilman ylitöitä laskettuna).

3. Riittävän tasa-arvoinen tuottavuuden mittari on tehdyt normaalit työtunnit ”sorvin ääressä”.

4. Kuukausiansioista mitattu vertailu ei ole tasa-arvoajatuksen mukainen, sillä siinä ei ole otettu huomioon miesten ja naisten erisuuruisia tehtyjä työtunteja.

5. Kun laskemme tuntiansiot tehtyjen vuosityötuntien avulla, mies ja nainen ansaitsevat suunnilleen yhtä paljon.

6. Sekään ei täytä tasa-arvovaatimusta, sillä mukaan on otettava huomioon suorat ja epäsuorat työstä saatavat korvaukset ja lisäksi on otettava huomioon, että lakien ja työehtosopimusten mukaan kaikki tehdyt työtunnit eivät ole samanarvoisia.

7. Kun teemme tasa-arvoisen palkkavertailun samanarvoista tehtyä vuosityötuntia kohden, naiset saavat enemmän palkkaa kuin miehet.

Teesi kaipaa vastateesiä. Olkaa hyvä ja esittäkää sellaisia, jos ette ole samaa mieltä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu