Muuttuiko maailma jo liian tasa-arvoiseksi?

Ostin kirjan ”Toisenlainen tasa-arvo”, toimittaneet Sirkka Sinkkonen ja Eila Ollikainen, Kustannuskiila, 1983, eli julkaistu 29 vuotta sitten.

Hilkka Pietilä kirjoittaa luvussa ”Uusi naisliike ja tasa-arvo” seuraavasti (sivu 114): ”Tutkimukset osoittavat, että usein vielä nytkin saattaa naisten työmäärä olla 80 tuntia viikossa, kun miesten on vain 50!”.

Onneksi Hilkka Pietilä eli 2000-luvulle asti ja näki unelmiensa täyttyneen. Jo vuonna 2000 parisuhteessa elävät miehet tekivät noin 8,5 tuntia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin hänen kumppaninsa. On paljon puhuttu naisten tuplatyömäärästä, mutta se on jo yli 10 vuotta sitten kääntynyt parisuhteessa elävien miesten kaksoistyömäärän ongelmaksi.

Siitä en ole kuullut Hilkka Pietilän sanoneen asiasta sanaakaan. Ei ehkä ole tasa-arvo-ongelma hänen mielestään.

Miehillä ei voi olla tasa-arvo-ongelmia. Vai olisiko niitä sittenkin?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu