Tasa-arvoisuutta pressakisaan

Seurakuntaneuvos Tapani Heinämäki kehotti paikallislehdessä pari viikkoa sitten ihmisiä äänestämään Saulia tai jompaa kumpaa vanhempaa Paavoa, sillä kun 78 % äänestäjistä kuuluu ev.lut. kirkkoon, tulee presidentinkin kuulua.

Vaatimus ei ole demokratiaa vaan enemmistön diktatuuria.

Heresin kuitenkin miettimään, kun nyt alkavan kauden lopuksi meillä on ollut presidentti sata vuotta ja prosenttilaskun teko on helppoa, että millainen presidentin pitäisi olla, jotta demokratia ehtisi toteutua tasapuolisen monipuolisesti.

Ensinnäkin seuraavan presidentin tulee olla nainen. Vasta 12 % presidenttivuosista on meilläollut naispresidentti.

Toiseksi hänen tulee olla joku muu kuin ev-lut., sillä jos kansasta 18 % ei ole ev.lut. kirkkoon kuuluvaa, niin heillä ei vielä tietääkseni ole ollut edustajaa.

Kolmanneksi taitaisi jo olla aika saada presidentiksi joku muu muin hetero. Ei-heterojen määrästä liikkuu erilaisia arvailuja, mutta heitä lienee yli 4 %, niin nyt jo olisi aika valita ei-hetero, sillä seuraava kausi kattaa 6 % sadasta presidenttivuodesta.

Asevelvollisuuden loppuun suorittaneita pitäisi olla 40 % presidenteistä. Halonen ei ole, lisäksi niillä alkupään presidenteillä ei tainnut edes olla hinkua suorittaa sitä Venäjän vallan aikana. Mannerheimiltäkin jäi se kadettikoulu kesken. Kekkonen oli syntynyt 1900 ja hän pääsi nipin napin itsenäisen Suomen armeijaan. Hyviä metsästäjiä ja ampujia taisivat kaikki kuitenkin olla. Osaako joku luetetella asevelvollisuuden (Venäjän tai Suomen) suorittaneet presidentit?

Ainakin Mannerheimin äidinkieli oli ruotsi, joten seuraava ei-äidinkieleltään-suomea puhuva saa vielä odotella.

Vieläkö löytyy tärkeitä valintakriteereitä?

Tilastotieteilijänä demokratian toteutumiseksi ääneni saa toisella kierroksella ei- ev.lut-kirkkoon kuuluva, ei-hetero nainen. Nimeä en sano.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu