Kohta on miehen työvuosi 2011 pulkassa

Miesten vuosityöaika loppuu 8.3.2012.

Kokoaikatyötä tekevien miesten vuosityötunnit (ilman tuntiperustaisia ylityötunteja) olivat viimeisen luotettavan työaikamittauksen mukaan 1916 tuntia ja naisten 1606 tuntia. Jos pidämme naisten työtunteja normina, niin miesten viime vuoden työtunnit päättyvät keskiviikkona 8.3 kello 13.

Mitenkä sattuikaan, että 8.3 on myös kansainvälinen naisten päivä. Samana päivänä kuin naiset juhlivat omia juttujaan, niin miehet juhlivat edellisen vuoden naisnormityöpanoksensa täyttymistä.

Naisten työvuosi ja palkanmaksu päättyivät molemmat 31.12.2011. Kun miesten tuntipalkka tehtyä normaalia vuosityötuntia kohden on 90 % naisen tuntipalkasta, palkanmaksu miehille päättyi jo 27.1 kello 13. Mies teki siis palkatta 30 työpäivää, kun standardiksi asetetaan naisen palkka.

Yllä olevat laskelmat perustuvat:
1. Tilastokeskuksen ansiotasoindeksitilaston palkkatietoihin vuodelta 1999
2. Samalle perusjoukolle lasketuille palkansaajamiesten ja – naisten vuosityötunneille             Tilastokeskuksen Ajankäyttötilastosta
3. ILO 100 – sopimukseen, eli ”sama palkka samanarvoisesta työstä”
4. Euroopan Talousyhteisön Rooman sopimukseen ja EU-parlamentin päätöslauselmiin

 

Lisäbonus

Pistin minäkin mietteitäni Youtubeen. Omaan silmään ja korvaan näyttää siltä, että minä hämäläisenä kilpailen samassa sarjassa erään lupsakan savolaisen Lipposen kanssa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu