Kansainvälinen tasa-arvohutkimus

Kansainvälisen naistenpäivän aikoihin ilmestyy vuosittain World Economy Forumin tekemä hutkimus tasa-arvon edistymisestä. Se laaditaan vuosittain Davosin talousfoorumia varten. Uusin raportti ”The Global Gender Gap Report 2011” löytyy osoitteesta

http://www3.weforum.org/docs/WEF_GenderGap_Report_2011.pdf

islanti oli paras, Norja toinen, Suomi kolmas ja Ruotsi neljäs. Suomen yksityiskohtainen arvio on (noin) sivulta 174 eteenpäin.

Tämä tutkimus on kylläkin ”hutkimus”, sillä se ei ole tasa-arvoinen, vaan irvikuva siitä. Siinä verrataan naisia miehiin, mutta missään asiassa nainen ei voi olla miestä parempi, sillä jos indeksi menee yli yhden, siihen asetetaan arvoksi yksi. Niinpä koulutuksessa Suomen naiset saavat arvosanaksi 0,999, vaikka kaikissa mitatuissa koulutuskategorioissa naisilla on vähintään asiat yhtä hyvin kuin miehillä.

Ja palkkavertailu se varsinainen irvikuva tasavertaisesta onkin.

”Estimated earned income”-vertailu antaa tuloksen: Naiset ansaitsevat 74 % miehistä.

”Wage equality for similar work” antaa tuloksen: Naiset saavat samanarvoisesta työstä 74 % miehen palkasta.

Kuka tätä sontaa oikein levittää Suomesta maailmalle? Jos ne ovat virkamiehiä, eikö heitä tulisi saattaa vastuuseen oman pesän likaamisesta?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu