Hyviä neuvoja naisille (ja yksi huono)

Hyviä Pro-liiton suosituksia naisille naistenpäivänä 8.3.2012:
(Pro-liiton tiedotteesta)

Varmista, että työskentelet teknologiateollisuudessa, rakennusalalla tai elintarvikealalla. Näillä aloilla on mahdollisuus 10 prosenttia muita suurempiin ansioihin. Rakennusalalla pääasiallisena toimipaikkana on oltava rakennustyömaa.

Kun työskentelet Uudellamaalla, saat kymmenen prosenttia enemmän palkkaa verrattuna alan töissä muualla Suomessa työskenteleviin naisiin.

Työskentele esimiestehtävissä.

Työalueesi painottuu voimakkaasti tekniseen tai kaupallis-taloudellis-hallinnolliseen alaan.

Työhösi kuuluu esiintymistä, puheiden pitämistä, neuvotteluita, suunnittelua ja päätöksentekoa.

(Ja se huono neuvo:)

Ole kokoaikaisessa työssä noin 37.5 tuntia viikossa. Ylipitkän työviikon tekeminen ei kannata taloudellisesti, se on yleensä harmaata ylityötä, joka hyödyttää vain työnantajaa.

___________________________________

Miksi se on huono neuvo?

Pro-liiton naiset tekevät noin 38 tunnin työviikkoja ja miehet noin 42,5 tunnin työviikkoja tutkimuksen mukaan. Kun kyselytutkimuksissa naiset yliarvioivat työtuntinsa ja miehet aliarviovat, todellinen ero lienee jotain 5-7 tuntia viikossa.

Minä olen vakaasti sitä mieltä, että se enempi työnteko näkyy palkassa. Jos ei näkyisi, kansantaloustieteen panos-tuotos-teorioineen saisi heittää romukoppaan.

Ja enempi työnteko näkyy myös valittaessa esimiehiä. Enemmällä työkokemuksella oleva hakija on aina paremmassa asemassa.

Ja monet työnantajat myös arvostavat joustoa työajoissa. Projektit ovet melko aina myöhässä ja siksi projekteihin valitaan miehiä, jotka eivät kiiretilanteessa katso ihan turhantarkasti kellon perään. Kyllä pidemmän päälle se ”harmaa” ylityö siirtyy palkkoihin, ainakin minä esimiehenä toimiessani varmistin, että niin tapahtui.

Oheisesta linkistä löytyy video, jonka kuuntelemalla sokea Reettakin saa selville, miten oikeat vuosityötunnit tulee laskea.

http://youtu.be/Dtl5zwJJiw4

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu