Anteeksi turkulaiset

Volvo Bus Finlandilla oli Suomessa kolme busseja valmistavaa tehdasta: Helsinki, Tampere ja Turku (huom: aakkosjärjestyksessä, ei anteeksipyydettävää). Ruotsalaisia ei haitannut, että Helsingin tehdas oli Vantaalla ja Turun tehdas Liedossa. Mutta ”siellä päin” kuitenkin Göteborgista nähtynä. Kun oma toimenkuvani käsitti kaikki tehtaat ja kirjoituspöytäni oli Vantaalla, matkustelin yli 100 päivää vuodessa sekä Tampereella että Turussa.

Sinä aikana Suomeen tulivat ensimmäiset ylinopeuskamerat Helsingin ja Turun välille Turuntielle (nyk: ”vanha Turuntie”).

Tästä alkaa itse keksimäni vitsi: Kaikki kamerat olivat ajosuunnassa Turusta Helsinkiin. Ihmettelin tätä ja ”kysyin” asiaa Liikenneministeriöstä (tämä on siis anteeksipyydeltävää illusionia!). Liikenneministeriöstä vastattiin: ”Emme keksineet mitään syytä, että jollakin henkilöllä olisi kiire mennä Turkuun.”

Tämä vitsi kerrottuna Turun (siis Liedon) bussitehtaalla aiheutti hiljaisuuden kun taas sama vitsi kerrottuna Tampereen tehtailla aiheutti aplodit.

Pyydän vilpittömästi anteeksi turkulaisilta tästä rotusortovitsistä. Voi kun voisin mennä pyytämään anteeksi näissä kolmessa tehtaassa. Se ei ole mahdollista, sillä Volvo sulki kaikki kolme tehdasta noin 20 vuotta sitten ja siirsi tuotannon halvemman valmistuksen maihin.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu