Koronarokotukset – suurten lukujen lait jyräävät järjen

Suomessa on tähän mennessä annettu noin 240 000 rokoteannosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kertoo. (Ilta-Sanomat 11.2.2021).

Tässä jyllää suurten lukujen laki. Kun luvut ovat suuria, tavallinen ihminen ei ymmärrä niiden mittasuhteita, saati sitten kansanedustajat.

Otetaanpa laskin käteen. Tarkoitus on rokottaa aikuisväestö kahdesti (niitä yhden rokotuskerran tuoteita ei vielä ole hyväksytty). Eli kaksi kertaa neljä miljoonaa kansalaista. Jos onnistutaan rokottamaan 75 % siitä, se tekee kolme miljoonaa ihmistä, eli rokotuskertoja tarvitaan noin kuusi miljoonaa.

Nyt on annettu 240 000 rokoteannosta noin kuudessa viikossa. Eli viikossa noin 40 000. Tällä tahdilla viimeinen rokoteannos on annettu 6 000 000 per 40 000 = 150 viikon + 8 viikkoa (ensimmäisen ja toisen rokotuksen väli on 8 viikkoa) jälkeen. 158 viikkoa tarkoittaa 3 VUOTTA!!!!!

Ja sitten se julkisesti esitetty kehu, kuinka pystyimme rokottamaan liki 2 miljoonaa influenssarokoteannosta kahdessa kuukaudessa. Siinä unohdettiin se asia, että työterveyshuolto (siis yksityinen) rokotti noin puolet siitä. Ja nyt uudessa hallituksen Sote-uudistuksessa yksityinen sektori on julistettu pannaan. Ei yksityinen sektori saa tälläkään hetkellä tehdä koronarokotuksia. Sillä ei ole oikeutta ostaa rokotteita ja rokottaa niillä asiakkaitaan. Jos rokotteita olisi yllin kyllin saatavilla, julkinen sektori pystyisi siis rokottamaan influenssavauhdilla kuusi miljoonaa rokotetta 12 kuukaudessa eli tavoitteeseen menisi VUOSI + 2 kuukautta. Ja influenssarokotuskautena oli lisäksi syksy, ei silloin ollut kesälomia, jotka halvaannuttavat julkisen sektorin, lomat kun siellä ovat 6-7 viikon mittaisia.

Muistakaa kuitenkin lisäksi kolme asiaa:
1. Kukaan ei voi kertoa, kuinka kauan rokotteen suojavaikutus kestää.
(”Tätä ei vielä tiedetä, miten pitkään suojateho kestää… Nohynek sanoi. Ilta-sanomat 11.2.2021)
2. Kukaan ei osaa arvioida, kuinka jo olemassa olevat ja uudet COVID-19-muunnokset pystyvät ohittamaan nämä nykyiset rokotteet.

3. Joudummeko liiallisen hitauden vuoksi COVID-rokotuskierteeseen? Jos vanha rokotus ei enää tepsi ja korona senkun jyllää vielä, on kaikki aloitettava alusta. Niinhän se on nyt tuon influenssankin kanssa. Joka syksy annetaan uudet rokotteet, koska vanhat eivät enää tehoa.

Eli kun aikaa kuluu, kaikki muuttuu. Minkä pidemmän aikaa kuluu, sen todennäköisempää, etteivät nykyarviot pidäkään paikkaansa. ”Alkaa olla kiirus”, sanoisi vaarini.

Minulla ei huolta mittään. Olen käyttänyt FFP2-henkilösuojainta ja kertakäyttökäsineitä julkisissa tiloissa 10.3.2020 alkaen (yli 11 kk), enkä aio luopua niistä, ennen kuin uusien koronatapausten määrä on ollut nolla kolmen peräkkäisen kuukauden ajan. Oma arvioni on, että silloin elämme vuotta 2028, jolloin täytän 85 vuotta, optimisti kun olen.

Onko muita arveluita? Olen melkoisen kova vedonlyöjä, otan nytkin vastaan haasteita. Pullollinen skottilaista elämänvettä on ollut yleisin vedonlyönnin palkintoni, mutta kun haluan vain oikeaa merkkiä, muutkin elämänlaatua parantavat vaihtoehdot huomioidaan.

paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu