Miehiä sorretaan nimitys- ja palkka-asioissa

Otteita YLE:n uutisesta https://yle.fi/uutiset/3-11043256
__________________________
Lisäksi se, että naisia on johtopaikoilla, rohkaisee tyttöjä ja nuoria naisia miesvaltaisille urapoluille ja kaventaa sukupuolten välisiä palkkaeroja.

Hallitukseen edetään johtotehtävien kautta.

Naisten urapolkuja kaventavat Deloitten mukaan muun muassa vanhanaikainen yrityskulttuuri sekä tiedostamaton miesten suosiminen. Koko maailmassa toimitusjohtajista naisia on vain hieman yli neljä prosenttia ja talousjohtajista alle 13 prosenttia, yhtiö arvioi.

Yrityksen hallitukseen edetään usein johtotehtävien kautta, joten nämäkin luvut osaltaan selittävät naisten vähäistä osuutta.
___________________________

Seuraavaksi kannattaa lukea Hesarin tiedeuutinen (maksumuurin takana!)
https://www.hs.fi/tiede/art-2000006230567.html
Pari otetta:
”Miksi miehet edustavat ääripäitä useammin kuin naiset?” ”Ilmiötä kutsutaan nimellä miesten vaihtelevuushypoteesi, male variability hypothesis. Monesti sukupuolet ovat ihmisten eri ominaisuuksien suhteen keskimäärin hyvin samanlaisia, mutta miehissä vaihtelu on suurempaa, eli ääripäissä he erottuvat sekä edukseen että haitakseen. Eniten ilmiötä on havainnoitu taito- ja älykkyystesteissä.”

Esimerkiksi arvioitaessa Suomessa koulunsa aloittavia oppilaita (Karvin tutkimusryhmässä oli 7770 oppilasta), parhaat menestyjät olivat kaikissa tutkituissa aineissa poikia. Parin-kolmenkymmenen parhaan joukossa oli poikia äidinkielessä 82 % ja matematiikassa 69 %.
__________________________

Tietoa Deloittelle:

Jokaista erittäin älykästä ja taitavaa naista kohden on 3-4 yhtä erittäin älykästä ja taitavaa miestä. Jos Suomessa naisia on jo noin 30 % yhtiöiden hallituksissa, heitä on siellä suhteettoman paljon verrattaessa heidän älykkyyttään ja taitotasoaan miehiin.

Miehiä sorretaan valittaessa henkilöitä johtotehtäviin.
___________________________

Tietoa tasa-arvovaltuutetulle:

Kun työllisyysasteemme on noin 70-75 % sekä miehillä että naisilla, voimme olettaa, että pois valikoituneiden joukossa on valtaosa niistä vähemmän älykkäistä ja vähemmän taitavista henkilöistä. Ja kun miehillä on yliedustus myös asteikon alapäässä, jäljelle jääneiden miesten keskimääräinen älykkyys ja taitotaso on suurempi kuin naisten. Lisäksi työelämästä on pois enemmän hyvin koulutettuja naisia esim. kotirouvina. Ja Tilastokeskuksen tutkijan mukaan naiset sijoittautuvat miehiä huonommin koulutustaan vastaavaan työhön.

Älykkäämmät ja taitavammat miehet saavat tunnin työpanoksesta keskimäärin samaa palkkaa kuin naiset.

Miehiä sorretaan palkka-asioissa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu