Mitä Antti Rinteen muistelmissa ei kerrota?

Antti Rinne, s. 3.11.1962, muutti Hyvinkäälle vuoden 1974 alussa ja ylioppilaaksi hän tuli Hyvinkäällä keväällä 1981. Itse tulin tänne töihin erääseen hissejä ja nostureita valmistavaan yritykseen 1977. Nyt kun Antti Rinteestä tuli pääministeri, ihmiset Hyvinkäällä alkoivat muistella Antti Rinteen Hyvinkään olovuosia. Juttuja kulkee…

Wikipedia: ”Rinteen perhe asui ensin Loviisassa, mutta myöhemmin perhe muutti isän työn perässä Hyvinkäälle. Rinne on kertonut muuton olleen hänelle haastava, ja uuteen isoon kouluun sopeutumisen aluksi hankalaa. Rinne kertoo nousseensa myöhemmin usein puolustamaan koulukiusattuja uudessa koulussaan.”

Kun Wikipedia herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia, pistin nimeni kirjaston varausjonoon ja nyt sain lukea vastailmestyneen elämäkerran:
Matti Mörttinen & Lauri Nurmi: Antti Rinne – koko tarina
Takakansi kertoo näin: Avoin elämäkerta.

Poimintoja elämäkerrasta

Sivu 61: Kotiutuminen Hyvinkäälle alkoi hyvin, vaikka kuoppiakin riitti.
Sivu 63: ”Yhdenkin tytön pää työnnettiin vessanpönttöön. Oli semmoista tosi paskamaista touhua”, Antti sanoo.
sivu 63: Suurelle osalle opettajia oli ollut vieras ajatus, että heidän koulussaan voisi olla näkyviä järjestyshäiriöitä, mutta kiusaaminen oli ajan ilmiöitä peruskouluissa. Se, puututtiinko kiusaamiseen,riippui paljon koulusta ja etenkin yksityisistä opettajista.
Sivu 64: Kun vaihdos vielä osui esipuberteettivaiheeseen, oli uuteen yhteisöön tulleen kaverin näytettävä kovemmalta kuin olikaan.
Sivu 64: ”Murrosiän koin vahvasti, kun hain sopeutumisen keinoja ison kaupungin kulttuuriin ja isoon kouluun. Se ei ollut mitenkään kauhean helppoa.”

Elämäkerta ei sano: ”Antti Rinne ei ollut koulukiusaaja”.

Omat lapseni eivät käyneet Puolimatkan eivätkä Vehkojan koulua, joten ensisijaista tietoa minulla ei ole asiasta.

Olen siis edelleen epätietoinen, mitä tapahtui ennen kuin Antti ryhtyi puolustamaan koulukiusattuja ”uudessa koulussaan”. Onko tämä uusi koulu Vehkojan yläaste, joka aloitti vuonna 1976? Vai kenties Vehkojan lukio, josta Antti kirjoitti ylioppilaaksi 1981?

Muistelmissa on tapana unohtaa ikävät asiat. En ole esimerkiksi lukenut Teija Sopasen muistelmia, mutta lehtiarvosteluissa muistelen kerrotun, että avioliitosta Pertti Purhosen kanssa niissä ei kerrota.

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu