Paluu koronasta normaaliin – ääripäät?

Eilen luin brittiläisen asiantuntijan ennusteen Ilta-Sanomista: Britannian julkista terveydenhuoltoa ohjaavan Public Health Englandin immunisaatio-osaston johtajan Mary Ramsayn mukaan on mahdollista, etteivät kasvomaskit ja sosiaalisen etäisyyden pitäminen lopu lähiaikoina. Uskon, että ainakin muutaman vuoden ajan, ainakin kunnes muulla maailmassa on rokotettu yhtä hyvin kuin meillä ja tartuntaluvut ovat laskeneet kaikkialla, että vasta sitten voimme vähitellen palata normaalimpaan tilanteeseen.

Sitten suomalaisen asiantuntijan lausunto Iltalehdestä: Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet on arvioinut, että tilanne palautuisi lähes ennalleen juhannuksen tienoilla.  Rämet pehmentää arviotaan sanomalla, että hän olettaa kaiken menevän hyvin. Mutta arvio on siis jutun otsikon mukaan: ”Asiantuntija povaa yhä paluuta normaaliin juhannukseksi – ”Jos Astra Zenecan rokotteet jäisivät kokonaan pois, ei se katastrofi ole”.”  Lisälainaus Iltalehdestä: ”Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet on optimistinen rokotteiden etenemisen suhteen.”

Meillä on nyt kaksi ääripäätä: Juhannuksena tilanne on lähes ennallaan suomalaisen arvion mukaan tai siihen menee muutama vuosi brittiläisen arvion mukaan.

Minun mielipiteeni on, että tilanne on ennallaan (normaali) vasta silloin, kun kukaan ei enää kuole tai joudu sairaalaan korona vuoksi, ei ole voimassa minkään viranomaisen rajoituksia eikä suosituksia sekä koti- ja ulkomaanmatkailu on vapaata ilman koronatestauksia. Sen katson normaaliksi, että vuosittaiseen influenssarokotteseen lisätään ainetta, joka estää koronan tartunnan yhtä hyvin kuin influenssarokote toimii influenssaa vastaan. Ja oma arvioni on, että normaaliin tilanteeseen pääsemiseen menee useita kuunkiertoja vielä juhannuksen jälkeenkin. Sanoisin, että jouluna, jos ei tarvitse arvioida, minkä vuoden joulua tarkoitan.

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu