Sukupuoleton suojatiemerkki ei ole tasa-arvoinen

Suomeen on suunnitteilla sukupuoleton suojatiemerkki, katso yllä olevan kuvan ylin osa.

Se ei ole tasa-arvoinen, sillä sitä vanhaa patriarkaattista tikku-ukkomerkkiä on käytetty Suomessa jo liki 100 vuotta. Tasa-arvon vuoksi seuraavat 100 vuotta pitää käyttää naista esittävää suojatiemerkkiä, eikö totta? Kun katson kuvaa, näen siinä takakenossa seisovan humalaisen, joka on juuri horjahtamaisillaan selälleen pois  suojatieltä.

Ruotsissa havahduttiin suojatiemerkin tasa-arvonvastaisuuteen jo liki 10 vuotta sitten ja tilalle esitettiin (virkamiestyönä) kuvan alaosan vasemmanpuoleista merkkiä. Se ei sopinut Ruotsin tasa-arvofeministeille, jotka löysivät merkkiehdotuksesta useita virheitä: 1. Naisen pää näyttää huolitellulta moderneine kampauksineen. 2. Naisella on liian isot rinnat. 3. Naisella on liian kapea vyötärö. 4. Naisella on liian lyhyt hame. 5. Naisen sääret ja reidet ovat liian kapeat. 6. Nainen kävelee liian reippaasti.

Feministien ehdotus uudeksi suojatiemerkiksi on kuvan alaosan oikeanpuoleinen kuva. Mielestäni nainen on liki sukupuoleton eikä seksi tulisi mieleenkään kyseisen henkilön kanssa.

En ole käynyt Ruotsissa vähään aikaan, joten en tiedä, mikä oli lopullinen ratkaisu tasa-arvoiseksi suojatiemerkiksi siellä. Senhän kuitenkin tiedämme, että sikäläiset feministit ovat meidän feministejämme edistyneempiä näissä tasa-arvoasioissa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu