Suomeen saapumassa jättierä koronarokotetta, vai onko?

Tämä on rokotustilanne viikon 15 alussa 12.4.2021: (Tiedot Uuden Suomen 12.4.2021 julkaisemsta jutusta)
Suomeen saapuu huhtikuun viimeisellä viikolla (17) peräti 360 000 rokoteannosta, THL arvioi tänään maanantaina.
Tällä viikolla (15) tulee 220 000 rokotetta ja ensi viikolla (16) 200 000. Viikon vaihteessa oli rokoteannoksia pistetty noin 1,2 miljoonaa ja rokotteita oli tullut maahan noin 1,5 miljoonaa. Eli 300 000 rokotetta oli viikon alussa varastoissa.

Totuus:
Onko 360 000 jättiannos, niin kuin THL kertoo? EI, ei ja ei. Se on vähemmän kuin tarvittaisiin, sillä jos meille tulisi toukokuusta eteenpäin joka viikko tuo mainostettu ”jättiannos”, kaikki yli 8 miljoonaa rokotetta olisi pistetty vasta noin lokakuun 15. päivä. Se on kaukana tavoitteesta. Kaikkien yli neljän miljoonan aikuisenhan piti saada rokotus jo elokuuhun mennessä. Eikä tässä auta sekään, että joku sanoo: ”Tarkoitettiin ensimmäinen annos”, sillä jos pidennetystä kahden kuukauden rokotusvälistä pidetään kiinni, alkavat toiset rokotukset syödä ensimmäisiä pistoksia ja ensimmäisten pistosten tahti hiipuu. Kohta jokaisesta saapuvasta erästä on puolet varattava tehostepistoksiin.

Ja uskooko joku, että kun rokotteita alkaa tulla kuussa 1,5 miljoonaa, julkinen sektori pystyy pistämään sen joka kuukausi kesälomat huomioiden? Nythän noin 3,5 kuukaudessa on pistetty 1,2 miljoonaa annosta eli noin 340 000 kuukaudessa. Vauhtia olisi siis kasvatettava noin 4,4-kertaiseksi.

Älkää antako suurten lukujen hämätä. Jättierä on edelleenkin vajaaerä. Eikä ole mitään näyttöä, että julkinen sektori selviytyy edes tuollaisten vajaaerien rokottamisesta, vaikka sellaisia saataisiinkin säännöllisesti. Ja noilla vajaaerilläkin rokotukset loppuvat vasta lokakuun puolivälin paikkeilla, jos julkinen sektori selviytyy sellaisesta rokotusurakasta, josta sillä ei ole aikaisempaa kokemusta.

+3
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu