Päätösperusteiset työpaikat – mitä ne ovat?

Milloin puhutaan yritystoiminnan helpottamisesta?
Hallitus on kertonut, miten paljon päätösperusteisia työpaikkoja he ovat luoneet. Ongelmana tällaiselle tavalliselle ihmiselle on kuitenkin se, että pitkäaikaistyöttömien määrä näyttää tilastojen valossa vain kasvavan. Jos on kerta päätetty saada työpaikkoja jopa 100.000 henkilölle, niin miten se sopii yhteen työttömyyden kasvun kanssa?

Ongelma ei olekaan tässä, vaan ongelma on päätösperusteisuudessa. Mitä se auttaa, vaikka hallitus sanoo asettaneensa tavoitteen 100.000 uuteen työpaikkaan, mutta he eivät tee sellaisia toimenpiteitä, että ihmiset pääsisivät työttömyydestä työllisyyteen. Ei se vielä takaa, että on työpaikkoja, vaikka hallitus niin sanoo päättäneensä. Siihen tarvitaan työllistäjiä eli työntarjoajia eli yksityistä sektoria.

Olenkin odottanut, että hallitus toisi esille ohjelman, jolla yrittäjien elämää helpotettaisiin, jotta yrittäjillä olisi uskoa tulevaisuuteen ja että yrittäjät uskaltaisivat palkata työntekijöitä.  Hallituksen  tehtävänä on huolehtia siitä, että olosuhteet, verotus ja työn teettämisen kannusteet olisivat Suomessa paikoillaan. Näin ei kuitenkaan tämän hallituksen aikana ole ollut, ei ole nyt eikä näytä tulevan heidän kautensa loppumatkallakaan.

Hallitus on tehnyt päätösperusteisia työllistämistoimia; mitä siis? Hallitus näyttää päättäneen, että kaikki työllisyyteen liittyvät toimenpiteet siirretään seuraavien hallitusten vastuille ja valtavat lainamiljardien lyhennykset siirretään tuleville sukupolville.

Miksi hallitus jättää tekemättä yritysten edellytysten parantamisen? Selitykseksi ei kelpaa korona. Minun havaintojeni mukaan syy on ideologia. Yksityisyritteliäisyyttä ei tämä hallitus näytä tukevan.
Sääli työttömiä ja yrityksiä!

Pauli Tuohioja

 

+4
PauliTuohioja
Kristillisdemokraatit Kauniainen
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen ollut Kauniaisten kuntapolitiikassa valtuutettuna ja eri lautakunnissa KD:n edustajana 32 vuotta. Tahdon edelleen ponnistella sen eteen, että ihmisten elämä, yhteisöjen ja yritysten toiminta sujuu turvatusti ja ennakoitavasti. Perheiden ja vanhusten asioiden hyvä hoito on eräs erityisen huomioni kohde.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu