Helsingin Sanomat – terveystotalitarismin himokas airut

Land of the free press. Tällä tavalla Helsingin Sanomat kuvaili Suomea, kun presidentti Trump saapui maahan. Onko seuraava ote siis vapaan ja vapautta kannattavan median vapaa tuotos?

”Käsillä on yksi korona-ajan tärkeimpiä taitekohtia. Koronapassi ja laaja pikatestaus ovat välineitä, joilla maata voidaan avata hallitusti. Suomi ei voi jättäytyä rokottamattomien panttivangiksi ja sulkumoodiin unohtuneeksi saarekkeeksi Euroopassa, kirjoittaa HS:n päätoimittaja Antero Mukka.”

HS 5.8.2021

Moista retoriikkaa voisi odottaa näkevänsä natsi-Saksaa käsittelevissä historiankirjoissa. Piikittömät pitävät kuulemma koko maata panttivankeinaan. Siis ne ihmiset, jotka eivät suostu osallistumaan lääketieteelliseen kokeeseen edes painostuksen alaisena. Näkökulma on suorastaan perverssi. HS lietsoo päätoimittajansa suulla vihaa oman kehonsa koskemattomuutta arvostavia kohtaan ja samalla puhuu perustuslain, perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien vastaisesta koronapassista käytännössä ainoana vaihtoehtona.

Tekstissä esiintyvät samat loogiset ongelmat kuin muissakin vastaavissa. Ensinnäkin, edes täydet kaksi piikkiä eivät takaa, etteikö satunnainen henkilö pystyisi levittämään koronaa millä tahansa hetkellä. Aikaisemmassa blogissani laskin, että satunnainen piikitön henkilö levittää koronaa tilastollisesti noin 0.06% ajasta. Mikäli piikki vähentää levittämistä vaikkapa anteliaasti arvioituna 50%, piikitetty henkilö olisi siis Mukan kirjoituksen kuvailema riskitön asiakas 99.97% ajasta siinä missä piikittämätön 99.94% ajasta. Tällä perusteella oltaisiin valmiita segregoimaan nämä kaksi ryhmää ja rajoittamaan toisen perusoikeuksia. Matematiikka ei taida olla Mukan tai monen muunkaan ”riippumattoman” journalistin, poliitikon tai viranomaisen vahvuus.

Kirjoitus, kuten poliitikot ja viranomaisetkin, puhuvat juridisista ongelmista. Minä puhun loogisista ja ihmisoikeudellisista ongelmista. Perustuslain yli on kävelty ennenkin, mutta logiikan yli ei voi kävellä. Mikään, siis yhtään mikään, tutkimustulos ei takaa, etteikö koronapassin haltija voisi levittää koronaa millä tahansa satunnaisella hetkellä.

Seuraavaksi suora lainaus: ”Kummassakin vaihtoehdossa vakavana kipukohtana on, että täyden rokotussarjan saanut, tutkitusti taudilta hyvin turvassa oleva suuri kansanosa joutuu edelleen tarpeettomasti pelkäämään ja rajoittamaan elämäänsä koronariskin takia.”

Mitä ihmettä minä oikein luin? Eihän tuossa ole päätä eikä häntää! Eli tutkitusti taudilta hyvin suojassa oleva suuri kansanosa joutuu pelkäämään? Miksi ihmeessä? Kirjaimellisesti samassa lauseessahan heidän sanotaan olevan tutkitusti hyvin turvassa!

Tällaisen ajatusmallin perustavanlaatuisin logiikan puute voidaan osoittaa seuraavasti:

1. Jos rokote on tehokas ja suoja hyvä, mihin koronapassia tarvitaan? Kaikki halukkaat piikin ottaneethan ovat turvassa piikittömiltä.

2. Jos rokote ei ole tehokas eikä suoja ole hyvä, mihin koronapassia tarvitaan? Sen käyttöhän ei millään tavalla pysty estämään taudin leviämistä.

Seuraava suora lainaus: ”Edellytykset nykyisenkaltaisesta rajoitusarsenaalista luopumiseen ovat olemassa, kunhan poliittista tahtoa vain löytyy. ”

Tästä olen tismalleen samaa mieltä. Kannatan kaikkien rajoitusten poistoa saman tien, ILMAN koronapassia. Se olisi täysin mahdollista, kunhan poliittista tahtoa vain löytyy. Vaan eipä löydy. Poliittinen tahto näyttää olevan suuntautunut totalitaristisen koronapassijärjestelmän käyttöönottoon. Tosin päätoimittajan mukaan: ”Valmiudet siihenkin, että yhteiskunta avattaisiin totaalisesti kaikille – oli koronan kantaja tai ei – ovat tällä tietoa vähäiset.” Miksi? Siksi, että tutkitusti turvassa oleva kansanosa joutuisi pelkäämään.

Päätoimittaja Mukan mukaan piikitön kansanosa pitää koko muuta kansaa panttivankeinaan. Minä väitän, että hallitus ja viranomaiset pitävät koko kansaamme panttivankinaan. Rajoituksista on tullut luonnonlaki. He kaikki levittelevät vain käsiään ja väittävät, että ainoa keino päästä niistä ovat piikitykset. Totta kai mainitsematta jätetään sana ”kokeelliset”. No, piikkejä on nyt jaeltu. Tavoiteltu 70% maaginen raja ylittyi ja se ei yhtäkkiä riitäkään. Itse asiassa mitään ei tapahtunut. Ei, jotain tapahtui kyllä: nämä uskonnollisen fanatismin lailla seuratut tartuntaluvut lähtivät jyrkkään nousuun. Nyt kuulemma tarvitaan 90% tai kukaan ei ole turvassa ja rajoitusten on jatkuttava. Milloin kuulemme taas näiden koronapappien lempifraasin: ”olemme veitsenterällä”? Mikään ei ole muuttunut, vaikka piikkejä on jaettu miljoonia toistensa perään ja seuraavaksi ovat vuorossa lapset!

Lopuksi Mukka kirjoittelee pitkät pätkät pikatestauksesta, joka hänen mukaansa takaisi yhtäläiset oikeudet myös piikittömille. Ranskassa tällainen porsaanreikä tukittiin tehokkaasti. Testi on voimassa 72 tuntia, eikä se ole enää ilmainen. Presidentti Macron sanoi suoraan, että tällä pyritään ”kannustamaan” ihmisiä hakemaan injektio useiden testien sijaan. Suomessa antigeenitesti maksaa yksityisillä terveysasemilla n. 160 euroa. Onko minulla yhtäläiset kansalaisoikeudet, jos joudun joskus lähitulevaisuudessa maksamaan 160 euroa päästäkseni ravintolaan syömään parinkympin aterian? Se on nimittäin takuuvarma asia, että nämä passin vaatimat testit eivät ole pitkään ilmaisia, eivätkä ne ole veronmaksajille ilmaisia tälläkään hetkellä. Muutenkin testi tällaisen terveyspassin perusteena on loogisesti täysin perusteetonta. Voin käydä testissä ja saada tartunnan heti vastaanottoaulan läpi takaisin kävellessäni. Täysin turhaa ja perusteetonta tuhlausta.

Perustuslakia, perusoikeuksia, ihmisoikeuksia, yksilönvapautta, oman kehon määräämisoikeutta ym. suunnilleen kaikkia mahdollisia oikeuksia rikkova koronapassi ei ole millään tavalla loogisesti perusteltu. Helsingin Sanomien päätoimittajaa tämä ei tunnu kiinnostavan. Häntä lainaten: ”Ympäri Eurooppaa on käynnissä kehityskulkuja, joiden myötä normaali elämänmeno palautuu uomiinsa – ei kokonaan mutta merkittäviltä osin. ”

Mikäli päätoimittaja Mukka viittaa Ranskaan, Tanskaan ja Kreikkaan, käynnissä on tosiaankin kehityskulkuja – kohti terveysperusteista tyranniaa. Elämä palautuu normaaliksi koronapassillisille samalla tavoin kuin se oli normaalia arjalaisille natsi-Saksassa, bolševikeille Neuvostoliitossa ja valko-ihoisille apartheidin Etelä-Afrikassa sekä rotusorron ajan Yhdysvalloissa.

Hän päättää tekstinsä seuraavasti: ”Suomea ei ole varaa jättää virumaan rokottamattomien panttivangiksi.” Harvoin kuulee Helsingin Sanomilta syytöksiä siitä, että vähemmistö sortaa enemmistöä. Palataan alussa puhuttuun retoriikkaan. Voisin täysin kuvitella samat sanat Hitlerin suusta: Saksaa ei ole varaa jättää virumaan juutalaisten panttivangiksi.

 

Jälkikirjoitus:

Ylläpito poisti kyselemättä ja ilmoittamatta blogiartikkelin alkuperäisen otsikkokuvan Adolf Hitleristä. Siitä muokkausmerkintä 9.8.2021 9:54. Kuvan tarkoituksena oli kiinnittää huomiota siihen, että ilmiö, jonka keskellä nyt elämme, on tuttu historiasta. Hitlerin liikkeellepaneman tapahtumasarjan ja tämän hetken tapahtumien välillä on yhtäläisyyksiä. Ne yhtäläisyydet eivät häviä historiallisen henkilön kuvan sensuroinnilla. Historiasta pitää oppia, ei kirjoittaa sitä jälkikäteen uusiksi ja sen jälkeen toistaa samat virheet!

+29
Paulus Kaipainen

Puuseppä, konetekniikan DI, tapahtumien tarkkailija

Puheenvuorossa vallitsevan sensuurin vuoksi julkaisen tekstini myös osoitteessa pauluskaipainen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu