Koronapassi ja miljardin euron tarina

Viime päivinä on kuultu jatkuvaa keskustelua siitä, että ylivoimaisesti suurin osa sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista olisi rokottamattomia. Mielikuvaa on lähdetty maalaamaan jo aikaisin:

Kaksi kertaa rokotetut ovat sairaalapotilaiden joukossa hyvin harvinaisia ja yhdenkin kerran rokotettuja on vähän” [1]

-Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvinen heinäkuussa

Tämä poikkeaa kuitenkin merkittävästi muiden maiden tilanteesta. Ihme kyllä HUS on alkanut julkaisemaan numeroarvoja kärjistettyjen sanavalintojen sijaan, joten pääsemme vihdoin arvioimaan tilannetta objektiivisesti.

Tilanne HUS 27.9.-3.10.:

  • Rokottamattomia 21 henkilöä / 66 % kokonaismäärästä
  • Yhden rokotteen saaneet 3 henkilöä / 9 % kokonaismäärästä
  • Kaksi rokotetta saaneet 8 henkilöä / 25 % kokonaismäärästä

Mielestäni 66% ei ole ”lähes kaikki” tai ”ylivoimaisesti suurin osa” eikä 25% ole ”hyvin harvinaista”. Tämä on hyvä esimerkki kielellisen ilmaisun käyttämisestä luomaan mustavalkoinen mielleyhtymä. Kaiken lisäksi muutaman kymmenen henkilön otosta käytetään pokkana miljoonia ihmisiä koskevien päätösten perusteeksi. Jopa 32 potilasta viikossa 2,2 miljoonan ihmisen erityisvastuualueella, veitsenterä ja niin edelleen.

Hiljattain on ollut myös puhetta koronapotilaiden sairaanhoidon kustannuksista. Sattumalta samainen HUS esitti laskelman, jonka mukaan jäljellä olevien rokottamattomien koronahoito maksaisi miljardi euroa. Kustannuksia on käytetty totalitaristisen koronapassin perusteluun, koska muita perusteluja ei pahemmin ole enää jäljellä. Jotkut keskustelijat ovat vaatineet rokottamattomia kustantamaan hoitonsa itse, kansanedustajatasoa myöten. Kuulemma oma valinta, mutta omasta painoindeksistä, tupakoinnista, alkoholinkäytöstä, burgereista per viikko tai liikunnan vähäisyydestä ollaan aivan hiljaa.

Tähän saakka yhteiskuntamme on sallinut suhteellisen vapaan valinnan. Elintapasairauksista kärsiviä on pyritty hoitamaan, eikä heidän hoitonsa kustantamista itse tai epäämistä kokonaan ole monikaan vaatinut. Tähän verrattava tilanne on muuttunut nousevan terveysfasismin myötä. Ei olekaan enää hyväksyttyä kieltäytyä ottamasta lääkeyhtiöiden rahankiilto silmissä alle vuodessa kehittämää kokeellista geeniterapiapiikkiä. Kilo sokeria viikossa? Ketään ei edelleenkään kiinnosta. Tauti, johon menehtyy tilastollisesti yksi perusterve alle 50-vuotias sadastatuhannesta tartunnan saaneesta? Piikki on otettava, senkin itsekkäästi kustannuksia aiheuttavat törpöt!

Tämä kaikki tietenkin sillä oletuksella, että

  • piikit estävät pitkällä aikavälilllä sairaalaan joutumisen lähes täysin (eipä ollut, kuten tekstin alussa todettiin)
  • rokottamattomat todella joutuvat sairaalaan HUS:n laskemissa määrissä eli vain positiivisen PCR-tuloksen saaneilla rokottamattomilla on luonnollinen immuniteetti ja tauti tarttuu kaikkiin loppuihin (uskoo ken tahtoo)
  • itse piikillä ei ole lainkaan kustannuksia aiheuttavia haittavaikutuksia (n. 18 000 haittavaikutusilmoitusta tehty)
  • miljoonien ihmisten piikittäminen pari kertaa vuodessa on ilmaista (vinkki: ei ole)

Lasketaanpa hieman itse. Avointa dataa ei sairaalahoidosta näytä olevan raakana tarjolla. Kukaan ei ole vaivautunut niitä julkaisemaan tai sitten ne halutaan pitää tarkoituksella piilossa, jotta kukaan ei pääse arvostelemaan tätä uustieteellistä päätöksentekoa. Lukuarvoja joutuu siis arvailemaan. Tehohoidon osalta luvut ovat tarjolla. Tähän mennessä on hoidettu 984 koronapotilasta teho-osastoilla koko aikana. [2] Karkeasti viidesosa kaikista hetkellisen tilaston mukaan sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on yleensä teholla, joten tällä laskutavalla sairaalassa hoidettujen kokonaismäärä olisi n. 5000. Jos joku löytää jostain todellisen luvun, korjaan tämän oikeaksi. HUS:n laskelmien mukaan tulevina vuosina tulee joutumaan sairaalahoitoon 63 584 rokottamatonta. [3] Tällä tahdilla ennusteen toteutuminen kestää siis 19 vuotta. Terveydenhuollon kokonaiskustannukset ovat vuodessa n.22 miljardia [4], joten vuotuinen koronarokottamattomien aiheuttamien kustannusten osuus olisi 0,24% MIKÄLI arvio toteutuu.

Ennuste vastaa korona-aikana nähtyjä muitakin ennusteita eli sillä on hyvin vähän tekemistä todellisuuden kanssa. Päätellen yleisessä keskustelussa esiintyvästä vihan määrästä rokottamattomia ja tällä kertaa heidän väitetysti aiheuttamiansa kustannuksia kohtaan, tällainen propaganda toimii. On uskoteltu, että rokote estää lähes kokonaan sairaalaan joutumisen ja että rokottamattomat aiheuttavat vääjäämättä miljardin kulut. Pienellä syynäyksellä voi helposti todeta, että luulot perustuvat kärjistettyihin puolitotuuksiin maustettuna täydellisellä suhteellisuudentajuttomuudella. Näin helppoa on manipuloida väestöä yhtä ihmisryhmää vastaan.

 

Lähteet:

[1] https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008103913.html

[2]https://www.psshp.fi/documents/7796350/7841067/Tehohoidon+raportti+15092021/4970753d-de3a-4b44-80af-a5e4334f5e98

[3] https://www.hus.fi/ajankohtaista/rokottamattomuuden-hintalappu-jopa-miljardi

[4] https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/sosiaali-ja-terveydenhuollon-resurssit/terveydenhuollon-menot-ja-rahoitus

+16
Paulus Kaipainen

Puuseppä, konetekniikan DI, tapahtumien tarkkailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu