Näitä asioita tavallinen Suomalainen pohtii nyt ja poliitikot pyörittävät silmiään.

-Sähkö ja muu energia!

 MOT YLE päästi juuri ulos sen totuuden, mitä tavallinen kansa on jo aavistellut. Sähköpörssi alueemme  on murhaava Suomalaiselle sähkön kuluttajalle. Lyhyesti se menee niin, että me maksamme ns. yhteis-sähköpörssin alueella aina sen kalleimman fossiilisen hinnan mukaan pörssi hintamme sähköstä, eli useimmiten Saksan kaasun ja kivihiilen mukaan.

Tosiasiassa meillä olisi itsellämme lähes 100% omatuotanto, joka on 93% päästötöntä ja siksi se olisi Suomalaisille edullista, siis pitäisi olla!
Nyt se menee niin, että sähköyhtiöt ja kaiken maailman veivaajat vievät rahat ja takovat voittoa.

 Suomalaiset maksoivat noin 5 miljardia euroa ylihintaa, vain muutamassa kuukaudessa 12/2022- 2/2023. On täysin kestämätöntä, että vihreällä siirtymällä patsastelevat hallitus ei puutu näihin asioihin kovin ottein. Sen sijaan se maksaa velkarahalla tukea sähkön kuluttajille, mikä tietysti helpottaa hetkeksi.

Lisäksi Energiavirastomme ei ole saanut undulaatti häkissään vieläkään edes virkavastuulla päätettyä  sähkön lakisääteistä ”kohtuu hintaa” !?

Noh, eivät tietenkään ole, koska he tietävät jo, miten tuo kaava ja sähköpörssi toimii etujemme vastaisesti, eivätkä pysty/uskalla asiaa päättää ja  samaanaikaan poliitikot pyörittävät silmiään ja puhuvat mukavia.

 

 

-Asuntolainojen korot!

Muutamat poliitikot(yllättäen) ovat aivan aiheesta ottaneet puheeksi poistetut asuntolainojen korkovähennykset. Tätä kirjoittaessa olemme juuri saaneet kuulla, että USA:ssa on mennyt kaksi pankkia konkurssiin/kiinni. Se antaa kyllä sellaisen varoitus signaalin tänne Eurooppaan, että oksat pois.

Siksi olisi nopealla aikataululla palautettava se ainoa köyhän kansan vähennys, eli asuntolainan korko vähennys omasta kodista. Se oikeasti nostaisi ostovoimaa perheissä ja talouksissa ja ennen kaikkea auttaisi selviytymään korkeista ja koko ajan nousevista elinkustannuksista.

Lisäksi, niin kuin sähköyhtiöt myös pankit Suomessa takovat hirveitä voittoja nyt ja miksi? Koska EU keskuspankki tykkää nostaa korkoja, koska inflaatio. Noh, kumpi oli ensin taas,  konsultti vai ahneus?
Tässä hallitukselle, myös sille seuraavalle terveisiä.

 

 

-Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen seuraukset meillä!

Tämä raakalaismainen hyökkäys ja nyt paljastuneet raakuudet eivät todellisuudessa yllätä meitä tavallisia Suomalaisia, paitsi muutamia pässejä ja kukkahattu tätejä. Ottamatta nyt kantaa itse sotaan, otan esille muutaman asian jotka koskevat meitä Suomalaisia. Ensiksikin, että vaikka Venäjältä ei tule enää energiaa Suomeen, niin siitä ei johdu kallis energiamme. Katsokaa MOT .

Sitten Suomessa asuvat venäläiset, sekä Suomeen tulevat turistit Venäjältä. On käsittämätöntä, että näihin asioihin ei olla kaiken maailman sanahelinän lisäksi puututtu tarpeeksi?

On tultu siihen tilanteeseen ja hetkeen, että kahdella passilla maassamme olevia on syynättävä todella tarkkaan, eikä pelkästään venäläisiä. Olisikin korkea aika lopettaa kaksoiskansalaisuudet kaikilta ETA maiden ulkopuolelta tulevilta ihmisiltä. On täysin suotavaa, että jos haluat olla Suomalainen, niin sinulle riittää Suomen passi. Ota tai jätä, sen päättää jokainen kansalaisuutta hakeva  itse. Reilua vai mitä?

Lisäksi, koska tiedämme, että ETA maatkin ovat täynnä monen passin kanssa oleskelevia, niin myös näiden kanssa on oltava tarkkana. Erikseen on aika helppo tehdä passi sopimuksia, niiden maiden kanssa, jotka sopivat molempien osapuolien intresseihin esim.USA  .

Kaikille päättäjillekin  pitäisi olla selvää, että Suomeen ei tulisi ainoatakaan turistia tai halpa työvoimaa Venäjältä Suomeen, ennen kuin sota on loppunut ja syylliset tähän tuomittu.

Venäläisten maan osto pitää kieltää kokonaan Suomesta. Tämä tosin on ollut aina väärin, koska Suomalainen ei saa ostaa Venäjältä maata ja vaikka joskus saisikin, niin nyt nähdään miten esim.yhtiöiden omaisuuden on Venäjällä käynyt..Kyllä, sinne jäi kaikki. Myös jo myytyjen maiden lunastamista olisi harkittava vakavasti. Ei taida ainakaan nykyisellä hallituksella ns.hapa riittää mihinkään tästä?

Kansainvälisesti konsteja Ukrainan tueksi olisi kaikkien Venäläisten kansainvälisten luottokorttien mitätöinti. Ihan sama oletko miljardööri vai köyhä. Siinä sota loppuisi aika nopeasti tai ainakin se nopeuttaisi rauhan tuloa sata varmasti, koska kun kortti menee kiinni on huono olla Ibizalla iloisesti.

 

Pekka-Juhani Elomaa (PS )

Tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta.

Pekka-Juhani Elomaa
Perussuomalaiset Turku

Tapahtumia tarkkaileva Merimies Turusta. Maallikko tuomari. PS.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu