Vaalikoneiden kysymykset voivat harhauttaa, sekä äänestäjää, että ehdokasta.

Kuntavaaliehdokkaana kannattaa olla todella kieli keskellä suuta, kun vastailet lukuisiin vaalikoneisiin.

Kysymykset ovat usein tyyliin oletko samaa mieltä paljon vai vähän, eli siinä jo tenkkapoo iskee, koska kysymys voi olla “väärä”, jollei suorastaan kompa sellainen.

Omalta kohdaltani esimerkiksi kysymys Raitiovaunun rakentamista Turkuun oli kinkkinen. Talous tilanne on todella huono tulevina vuosina, varsinkin kun Korona tuet on jo tuhlattu. Raitiovaunu sinänsä on mukava ja kätevä julkisenliikenteen muoto. Lisäksi se nostaa statusta ja asumisen mukavuutta kaupungissa. Tämän olen itse kokenut, kun aikoinani Helsingin Puu-Käpylässä asuin. Sinne tuli wanha 1, joka oli varmaan 30 luvulla valmistettu. Silti se toimi hienosti vielä 90 luvun lopulla.

Nyt kuitenkin Turun raitiovaunu suunnitelmien kohdalla äänestäjiä pissataan linssiin, sekä vaalikoneissa, että päätöksissä. Kysymys on nimittäin se, että mille LINJALLE se rakennetaan, jos rakennetaan?
Nyt on suunniteltu sen rakentamista Varissuolle ja se on iso virhe ja samaan aikaan gryndereiden märkä uni.

Jos raitsikka Turkuun rakennetaan, on sen oltava ensisijaisesti esimerkiksi Satama-Turunlinnanalue-Keskusta-Kupittaa(urheilut)-Skanssi linjalla. Siis todellakin näin. En voi ymmärtää, että muuta reittiä on edes suunniteltu, muuten kuin kähminnän kautta taas.

Toinen asia, mikä esim. Turun Sanomien vaalikoneessa oli todella surullista, että vain 12 kysymyksessä ei ollut meidän perussuomalaisten “lempiasiasta” (ainakin muiden puolueiden mielestä) eli maahanmuutosta yhtään kysymystä?

Vaikka juurikin maahanmuutto ja sen seuraukset ja kustannukset ovat aivan ratkaisevassa asemassa Turkumme tulevaisuudessa ja hyvin nopealla aikavälillä nenämme edessä tai oikeastaan ne ovat sitä nyt jo.

Maahanmuuton kustannukset Turussa, huitelee 80–100 miljoonan euron summissa, johon moni höpöhöpö poliitikko aina jaksaa lausua, että “ei kunta niitä maksa, vaan KELA”.
Surullista, mutta totta. Tuolla ajatusmallilla sitä voi näköjään joissakin puolueissa mennä viipeltää vuodesta toiseen.

On kuitenkin todella hyvä kysymys, miksi esim. TS vaalikoneessa ei tätä asiaa Turkumme kohdalla ollut ollenkaan? Sitä voimme taas vaan ihmetellä?

Kaikille kuntalaisille kuitenkin tiedoksi, että Valtuutetut päättävät kuntansa pakolaismääristä ja sen kyllä tähän asti mennessä on huomattu täällä Turussa, vai mitä?

Nyt kun te äänestäjät teette koneita, niin käyttäkää aikaa sen verran, että luette kommenttiosion, jos sellainen löytyy. Siellä ehdokas yleensä selventää vastaustaan, jos kysymys on muuten “vähän hassu”.

Pekka-Juhani Elomaa
Kuntavaaliehdokas, Turun PS

+2
Pekka-Juhani Elomaa
Perussuomalaiset Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Tapahtumia tarkkaileva Merimies Turusta. Maallikko tuomari. PS.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu