Turkilla tuli mitta täyteen ja lopetti olemasta Eu:n sätkynukke-Oma kansa tärkeämpi.

Turkki silmätikkuna.

Turkin mitta on tullut täyteen.

Aiemmin Turkki teki lokakuussa Syyriaan turvavyöhykkeen, jotta ihmisillä olisi helpompi palata kotimaahansa. Myös Turkin turvallisuus oli kyseessä, nimittäin useat terroristiryhmät olivat Turkille päivittäinen uhka. Terroristiryhmittymät tekivät ns.sissihyökkäyksiä Turkkiin tappaen Turkin sotilaita. Myös pelkkiä pommeja tuli rajan yli. Tämän vuoksi turvavyöhyke oli maan mukaan tehtävä. Syy oli myös siirtolaisten turvallisempi palautus, nimittäin terroristiryhmittymät tappoivat Turkista takaisin palanneet heti rajan takana.

Tästä suojavyöhykkeen teosta syytettiin kovasanaisesti Turkkia ja tietenkin Yhdysvaltoja. Kuka muukaan kaiken syypää olisi voinut olla kuin Yhdysvallat. Turkki halusi tehdä vain maastansa turvallisemman ja auttaa miljoonat pakolaiset pois maasta. Mediat liioittelivat asiaa eivätkä uutisoineet totuutta asiassa. Turkin median tiedot eivät päässeet kuin harvoin eurooppalaiseen mediaan.

Sama toistuu nyt. Mediat eivät halua kertoa oikeaa syytä uudelle maahanmuuttoinvaasiolle, vaan käsittelevät asiaa kuin Turkki olisi taas syyllinen, koska haluaa tehdä oman maan rauhallisemmaksi ja ennenkaikkea kansalle turvallisen. Turkilla ei ole mitään velvoitetta pitää maassa erittäin rauhattomia miljoonia siirtolaisia. Turkilla ei riitä myöskään resurssit rahallisestikkaan pitää ylläpitoa miljoonille siirtolaisille. Mikä velvollisuus Turkilla on olla koko maapallon hyväntekijä ja kärsiä siitä yksin?

Muistakaa myös se, että Eu:lla on ollut vuodesta 2016 asti aikaa rakentaa oma suoja-alue näiden varalta, mutta ei ole tehty mitään. Perussuomalaisista tuli esityksiä, että valvonta pitää saada Eu:n ulkorajalle. Siitä on myös Brysselissä puhuttu. Ei vaikutusta.

Eu rikkoi sopimusta Turkin kanssa.

Turkilla ja Eu:lla on ollut 2016 maaliskuusta lähtien sopimus, että Turkki pitää rajansa kiinni siirtolaisille ja pakolaisille. Eu piti rahoittaa Turkkia asiassa, mutta on luistanut sopimuksesta. Tämä ei Turkille käy ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Rahat on loppu.

”Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan is less positive, however, complaining about delays in the payment of the €3 billion agreed for humanitarian and other projects since 2016.

What’s delivered to us so far is 179 million euros. What’s promised is three billion euros,”

Mitä jos Suomi olisi samassa tilanteessa?

Nyt näyttää, että varsinkin somessa huudellaan Turkkia pahaksi maaksi. Annan esimerkin, niin jokainen voi miettiä asian laitaa. Mietitään asiaa siltä kantilta, jos Suomeen tulisi sama tilanne:

Suomeen tulisi esimerkiksi Venäjältä 1.000.000 siirtolaista rajan yli ja jäisivät tänne omaan ”telttakylään”. Suomi joutuisi maksamaan heidän ylläpidosta ja saisi samalla erittäin vakavan turvallisuusuhan tänne. Terroristiset iskut olisivat koko ajan uhka ja niitä tapahtuisi. Yhteenottoja armeijan kanssa olisi koko ajan. Omat kansalaiset olisivat alueen lähistöllä koko ajan vaarassa. Valtion kassa kuihtuisi ja väkeä tulisi vain lisää rajan yli.

Mitä Suomen pitäisi tässä tapauksessa tehdä, kun naapurimaakin olisi jo yhtä turvallinen kuin aiempina vuosina? Näinhän on tilanne nyt Turkin naapurimaissa.

A) Jatkaa heidän majoittamista ja ottaa miljardeja uutta velkaa sekä maksaa kansalaisten turvattomuudesta hyväntekijänä hintansa?

B) Ottaa sotilastehtävä, jossa tulijat sotilasvoimin ajetaan pois rajan yli?

Siinä jokaiselle mietittävää Turkin tilanteesta. Tilanne on nimittäin tuo.

Miten Suomi varautuu tilanteeseen?

Itse nostan Turkille hattua, koska se ei ole enää Eu:n sätkynukke, vaan ajattelee oman kansan parasta. Kerrankin. Egroban ei ole nimittäin tunnettu ihmisoikeuksia noudattavana presidenttinä.

Nyt täytyy vaan Euroopan pitää visusti rajansa kiinni ja tyrehdyttää heidän tulo tänne. Syyriassa ei ole enää tilanne se, etteivät he voi palata takaisin sinne. Tilanne on ollut aina siellä rauhaton ja se ei riitä syyksi, että Turkki joutuu siitä kärsimään.

Eulla olisi ollut vuosia aikaa rakentaa oma rajavalvontavyöhyke. Miksi sitä ei tehdä? Perussuomalaiset ovat ihmetelleet asiaa ja sitä, että ollaan Turkin talutushihnassa tämän asian kanssa.

Marinin hallitus ei ole kartalla asiassa eikä ole mitenkään muuten valmistautunut asiaan, kuin valmistellut uusia lakeja, jossa nämä tulijat saataisiin tulonsiirtojen varassa töihin ja maahanmuuton kritisoiminen kiellettäisiin lailla. Varsinkin vastuussa olevien virkamiesten kritisoiminen olisi ehdottomasti kielletty.

Marinin hallitukselle Turkin tilanne on märkä päiväuni. Täällä ollaan levittämässä jo punaista mattoa Haaparannan rajalle.

 

https://www.euronews.com/2018/03/24/over-1bn-pledged-in-eu-turkey-migrant-deal-still-to-be-paid-

pekkahetta1

Toimii varavaltuutettuna Oulussa. Tarkastuslautakunnan jäsen. Työelämässä luottamustehtäviä löytyy seuraavista; Oulun osaston puheenjohtaja, urheiluvastaava, vara rahastonhoitaja ja sihteeri Saat minut kiinni joko Facebookista nimelläni, Twitteristä <a href="https://mobile.twitter.com/Pexit" title="https://mobile.twitter.com/Pexit">https://mobile.twitter.com/Pexit</a> tai sähköpostin kautta <a href="mailto:pekka.hetta@gmail.com">pekka.hetta@gmail.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu