Lauri Gröhn, miksi käsitteet eivät ole omaisuutta?

Olen tätä kysymystä tivannut Lauri Gröhniltä arviolta 8 kertaa ja joka kerran hän on sen väistänyt. Tämä sama kysymys on osoitettu myös kaikille muille tekijänoikeuksien puolustajille.

Miksi emme ulottaisi tekijänoikeussuojaa myös kielen sanoihin ja käsitteisiin? Mehän hyödymme päivittäin näiden erinomaisten sanojen ja käsitteiden käytöstä. Sanomalehdet takovat rahaa kielen hyödyntämisestä informaation viestinnässä. Jokuhan on jokaisen sanan ja käsitteen jossain vaiheessa keksinyt.

Miksi sanojen ja käsitteiden rajaton käyttö ei olisi sosialismia? Sanat ja käsitteethän ovat ihmisen luovan työn tulos. Jos sanat ja käsitteet omistettaisiin ja niiden käytöstä maksettaisiin korvauksia omistajalle, tällöin sanojen käyttömme olisi valitumpaa ja se kannustaisi myös uusien sanojen ja käsitteiden keksimiseen, joka oletettavasti parantaisi kommunikaatiotamme.

Kuka voi olla niin tollo piraattisosialisti, että kannattaisi sanojen vapaata käyttöä? Toivottavasti ei ainakaan tekijänoikeuksien puolustaja Lauri Gröhn.

pekkalampelto
Helsinki

Kotoisin Joensuusta, opiskellut Tampereella, nyt yrittäjänä Helsingissä. Keskustelen yksityishenkilönä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu