Mikä on elämäsi suola?

Veikkaan, että yleisimpiä elämän suoloja ovat perhe, mielenkiintoinen työ, hyvät ystävät tai intohimoinen harrastaminen. Ehkäpä hedonismikin voi olla joillekin elämän suola kuten hyvä ruoka, viini, saunominen, hieronta ja seksi. Tiedä vaikka viina olisi joillekin juopoille mitä mainioin elämän tarkoitus. Myöskin valta vaikuttaa tuovan joillekin ihmisille niin suuren hyvänolon tunteen, että he käyttävät koko elämänsä sen haalimiseen (esim. Hillary Clinton, Mao Zedong, Nicholas Sarkozy?).

 

Joskus elämä voi olla myös pelon ohjaamaa. Ihminen ei tavoittele mitään, vaan pakenee ikäviä asioita. Tällöin elämän suolaa ovat pelon lähteen välttämisestä seuranneet helpotuksen tunteet. En välttämättä itse haluaisi sellaista elämää elää, vaikka mistäs sitä tietää, vaikka sellainen elämä olisi hyvääkin.

 

Voisin kuvitella, että hienointa elämää olisi hengellinen elämä, jossa ei ainoastaan usko korkeampaan, vaan kokee korkeamman voiman. Sellaisessa elämässä ei tarvitsisi pelätä edes kuolemaa. Tämä on yksi syy, miksi psykedeelisten aineiden tuomat kokemukset vaikuttavat kiehtovilta, kuten tässä videossa.

 

Mikä on sinun elämäsi suola, joka tekee elämästäsi mielekkään ja haluttavan? Toisin sanoen, mitä ilman elämäsi olisi arvotonta ja tyhjää sinulle?

pekkalampelto
Helsinki

Kotoisin Joensuusta, opiskellut Tampereella, nyt yrittäjänä Helsingissä. Keskustelen yksityishenkilönä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu