Ajoneuvojen raakaöljy pohjaisista tuotteista luopuminen ei ole mahdollista!

Ajoneuvojen määrä maailmassa on niin suuri, että on mahdotonta tällä hetkellä luopua kaikkialla maailmassa raakaöljyyn perustuvista polttoaineista.

Sähköautojen mahdollisuus on hyvin rajallinen. Monet akkujen vaatimista metalleista ovat kortilla ja niillä ei koko maailman autokantaa voi korvata. Sähköntuotannon lisääminen kaikkialla maailmassa ja sähköautojen latauspisteverkoston tekeminen kaikkialla maailmassa on mahdoton urakka – maksajia ei löydy. Kiina on kaukokatseisessa viisaudessaan haalinut akkujen valmistuksen itselleen ja suurimman osan raaka-ainekaivoksistakin itselleen. Maailma on tässä Kiinan armoilla – siihenkö voimme luottaa?

Biopottoainettakaan ei riitä kuin nimeksi. Emme voi hakata kaikkia metsiä ja alkaa kasvattaa niissä kasveja, joista saadaan parhaiten tehtyä biopolttoainetta. Brasilia yrittää sitä kovasti nyt kyllä tehdä ja auttaa maailmaa saamaan biopottoainetta, mutta onko se kestävää kehitystä. Ei se kuitenkaan riitä kaikkien maailman autojen polttoaineeksi, vaikka kaikki maailman metsät muutettaisiin kasvamaan biopottoaineeksi parhaiten sopivia kasveja. Eihän niin kuitenkaan voida tehdä!

Ensin pitäisi siis löytää kehityspolku johonkin todelliseen/todellisiin ja mahdollisiin vaihtoehtoihin ja vasta sitten pitäisi alkaa suositella jotain täällä Suomessakin.

Vai onkos jollain parempaa tietoa?

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu