Älä pelkää – olet turvassa

 

Tämä aika voi joissakin ihmisissä herättää pelkoja ja ahdistustakin;  miten minun käy, miten yritykselleni käy; miten minun tulisi olla ja elää? Kysymyksiä nousee pintaan paljonkin; entä jos joudun lomautetuksi tai peräti minut irtisanotaan tai me molemmat aviopuolisot joudumme työttömiksi? Miten selviämme lainojen lyhennyksistä ja koroista, vai joudummeko myymään asuntomme? Selviänkö minä koronasta, jos sairastun, selviääkö minun vanhempani siitä, entä isovanhemmat? Millaisia rajoituksia on tulossa? Kauanko tätä epävarmuutta kestää? Kysymyksille ei ole loppua;  hyvä niitä on pohtia ääneen jonkun kanssa; ei niitä kysymyksiä pidä jäädä yksin hautomaan.

Yritän vastata tässä joihinkin kysymyksiin, joita edellä on noussut esiin. Vastaukseni pohjana on se turva, mikä minulla on.

Aloitetaan yhdestä pahimmasta, mikä tänä rajoitusten aikana tapahtuu varmasti monille yrittäjille. Yritys ei enää tuota riittävästi, kun rajoitukset kohdistuvat yritykseen tai asiakkaita ei vain tule riittävästi. Yrittäjä joutuu lopettamaan yrityksen tai yritys joutuu peräti konkurssiin, jos veloista ei enää selvitä. Koko yrittäjän elämäntyö uhkaa kadota kuin tuhka tuuleen ja pahimmassa tapauksessa menee kotikin, jos se on yrityslainojen vakuudeksi pantu. Elämä ei ole reilua, emme kukaan halunneet tällaista pandemiaa, se vain tuli kysymättä lupaa.

Ei tämä ole kaiken loppu, vaan uuden alku. Minun turvani on Jumalassa ja Jumalan turva on turva kaikissa tilanteissa – siihen voit sinäkin tarttua hädän hetkellä. Jumala sanoo sinulle, että hänen suunnitelmansa sinun kohdallasi ei pääty tähän, vaan tästä alkaa uusi matka Jumalan seurassa. Jumalan kanssa ihminen on aina turvassa, tapahtui elämässä mitä tahansa, kohtaat millaisia vastoinkäymisiä tai ongelmia tahansa. Koskaan et ole silloin hukassa. Sinun käy lopulta hyvin.

Toinen tilanne, joka on jo kohdannut satojatuhansia suomalaisia työntekijöitä; he ovat joutuneet lomautetuiksi, eikä ole varmuutta onko työpaikkaa enää, johon palata. Osa on kohdannut jo sen irtisanomisen, joka kyllä pysäyttää monet; mistä löytyy uutta työtä, miten selvitään taloudellisesti nyt, kun tulot putoavat?

Edellä olevat Jumalan lupaukset ovat sinuakin varten, tartu niihin nyt, sinua varten ne on annettu. Jumala on uusien alkujen Jumala, hän ei hylkää eikä jätä sinua yksin hädän hetkellä, vaan kulkee sinun kanssasi koko matkan, itkee sinun kanssasi, suree sinun kanssasi, pitää sinusta kiinni – sinä et putoa minnekään tuntemattomaan.

Vaikka me emme tiedä huomisesta päivästä, mitä se tuo tullessaan, olemme turvassa, jos turvamme on ikiaikojen Jumalassa, joka on luonut taivaan ja maan ja antanut kaiken elämän tulla. Älä usko valehtelijaa, joka sanoo: ei Jumalaa ole. Vaikka et tänään tunne Jumalaa, sinä voit tulla hänet tuntemaan; pyydä häntä tulemaan elämääsi, niin hän tulee; hän ohjaa sinut ristin luokse; Jeesuksen ristin luokse, siinä sinulle annetaan kaikki, mitä tarvitset. Jumalalle sinä kelpaat.

Tänään Jumala on lähempänä monia, kuin koskaan ennen, tänään hän on ihan siinä vieressä, jos sinä koet tarvitsevasi häntä; vain hiljainen pyyntö ja hän tulee elämääsi; hän on valmis auttamaan sinua nyt ja hädän hetkellä – pane turvasi häneen.

Tämä aika tarvitsee turvan ja lohdutuksen sanomaa, ei pelon ja epäuskon sanomaa. Siksi tämä on kirjoitettu.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu