Amazon, Apple, Facebook ja Google monopoliasemassa – kuka purkaa tämän?

Edustajainhuoneen demokraattien selvitystyö on osoittanut, että yllä oleva otsikko on totta.

Vaikka tilanne on tämä ja edustajainhuone haluaisi saada nämä teknojätit tiukemman sääntelyn piiriin, niin silti nämä yritykset haluavat Bidenista USA seuraavan presidentin – miksi?

Luottavatko nämä yritykset siihen, että Biden on helpommin ohjailtavissa noiden teknojättien miljoonien lobbauksella eli vahvalla ’ostetulla asiantuntija’ vaikuttamisella ja heidän yhtiöihinsä ei aleta kohdistaa heidän miljardien tuottoja heikentäviä vaikutuksia tai jopa niin pitkälle mentäisiin, että yhtiöiden pitäisi pilkkoa yhtiöitään ja myydä osia niistä monopoliaseman purkamiseksi!

En ole seurannut USA käytävää vaalimainontaa ja sen rahoitusta, että miten se kohdistuu edustajainhuoneeseen valittaviin ja senaattiin valittaviin ja heidän tukemiseensa. Noiden vaalien gallupeita ei täällä juurikaan julkisteta ja kuitenkin näissä vaaleissa ratkaistaan myös kongressin äänivalta. Kumpi puolue saa enemmistön edustajainhuoneessa ja senaatissa. Sehän lopulta ratkaisee sen, millainen valta presidentillä on; saako presidentti edustajainhuoneessa ja senaatissa läpi ajamiaan asioita vai ei.

Amazon, Apple, Facebook ja Googlen monopoliaseman purkaminen hoidetaan edustajainhuoneessa ja senaatissa, sitä ei ratkaise USA seuraava presidentti.

Koko maailman hyötyy, jos tuollaiset monopoliasemassa olevat jättiyhtiöt pilkotaan ja heidän monopoliasemansa puretaan ja muitakin yhtiöitä pääsee kilpailemaan heidän reviireilleen. Noiden jättiyhtiöiden vaikutusvalta koko maailmassa on jo paisunut aivan liian suureksi  ja vaikuttavaksi. Nuo yhtiöt pystyvät jo vaikuttamaan myös ihmisten mielipiteiden muodostukseen, siksi tuollaisia monopoleja ei saisi syntyä eikä olla!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu