Autoritaaristen diktatuurivaltioiden henkilöboikotit – silmänlumetta omille äänestäjille

Me jokainen tiedämme, että diktatuurivaltioiden ja autoritaarisesti johdettujen valtioiden henkilöboikotit eivät tehoa yhtään mihinkään. Itseasiassa ne vahvistavat noiden valtioiden omaa hallintoa ja lisäävät noiden valtioiden johdon kannatusta kansan silmissä.

Eiväthän nuo boikottiin asetetut ole itse valinneet sitä, miten heidän pitää toimia. Elleivät tottele autoritaarisen valtion johdon määräyksiä, heidät erotetaan viroistaan, heitetään vankiloihin ja pahimmassa tapauksessa henki  pois. Hekö nyt asettuisivat omissa maissaan vallankumouksen johtajiksi?

Autoritaaristen valtioiden johto voi näitä boikotteja käyttää suorastaan osoituksena ’vihollisen’ toimista, ’vihollisen’, joka haluaa sekaantua itsenäisen valtion sisäisiin asioihin tai jopa uhata tuon valtion itsenäistä olemassaoloa. Diktatuurihallinto lupaa puolustaa kanssa noilta ’vihollisten’ häikäilemättömiltä hyökkäysyrityksiltä. Näin kansa näkee, että nykyhallinto on todella kansan puolella, kun nuo länsivaltioiden vihollisvoimat käyvät häikäilemättömiin hyökkäyksiin koko kansaa vastaan.

Länsimaat siis itseasiassa noiden diktatuurihallinnon käskyjä noudattavia virkamiehiä boikotoimalla, vahvistavat diktatuurivaltion johdon asemaa. Vaikutus on siis täysin päinvastainen, kuin meille tuota ajatusta myydään tiedotusvälineissä.

Niinpä tuollaiset toimet ovatkin itseasiassa tarkoitettu vain länsivaltioiden päättäjien omille äänestäjille; me puutumme tuollaisiin vakaviin ihmistoikeusloukkauksiin ym. vakaviin rikkomuksiin, joihin nuo autoritaarisesti johdetut diktatuurimaat syyllistyvät. Me panemme ihmisiä boikottiin, paheksumme kovasti Lukasenkaa, mutta emme pane boikottiin Putinia tai Erdogania tai Iranin johtajia tai Kiinan kommunistisen puolueen johtajia ym. Länsimaat eivät tosiasiassa uskalla tehdä mitään oikeasti vaikuttavia toimia ja tekevät sen tähden noita täysin turhia toimia, joilla on täysin päinvastain lopputulos, kuin mitä meille kerrotaan pyrkivän.

Mikäli haluttaisiin oikeasti saada vaikutuksia aikaan, tarvittaisiin aivan toisenlaisia toimia, mutta niihin ei yksikään lännen valtio ole valmis! Europarlamentaarikkojen lausunnot ovat vain ennakoitua vaalityötä; me haluamme todella muuttaa maailmaa paremmaksi. Sitä he eivät sano, että meidän mielipiteillämme ei ole mitään vaikutusta noihin valtioihin, mutta haluamme, että äänestätte meitä edelleen.

Yksikään heistä ei sano, että Ukraina pitää vapautta kokonaan Venäjän ikeestä vaikka asein. Kaikki tavaroiden ostaminen pitää Kiinasta lopettaa heti. Todellisiin keinoihin yhdelläkään länsimaalla ei ole halua, pelätään niitä seurauksia. Niinpä noita autoritaarisia valtioita voi syntyä rauhassa lisääkin. Kiinahan tekee nyt valtavia valloitusretkiä Afrikkaan; antaa valtioille valtavia lainoja ja sitä vastaan saa tehdä valtavia investointeja ja määritellä millä ehdoilla kiinalaiset saavat tulla sinne töihin ja palkata paikallisia työntekijöitä ja vaikuttaa muihin yritystoimintaa rajoittavia toimia poistavia ja helpottavia lakeja. Kiinan kauppa länsimaihin on nyt jo niin vaikuttavaa ja länsimaat ovat jo tosi riippuvaisia Kiinan tuonnista, että kaikki vaikuttavat toimet ovat poissuljetut.

0
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu