Avataanko koulut vai ei avata.. onko elokuussa helpompaa – ei ole!

Korona pitää Suomea pinteessään ihan yhtä paljon tai jopa enemmän elokuussa kuin nyt. Ei ole siis helpompaa avata kouluja elokuussa, kuin nytkään. Toimenpiteet koulujen avaamiseen pitää siis sunnitella samanlailla, avataan koulut sitten nyt tai elokuussa tai ensivuoden alussa; on kaikki varotoimenpiteet tehtävä ihan yhtälailla; ei voida vain pyytää lapsia kouluun ja sanoa, että nyt korona on ohi – se ei ole ohi vielä pitkään aikaan.

Suomella on vielä pitkä matka siihen, että pääsemme siihen THL laumasuojaan eli vähintään nyt siihen pariin miljoonaan sairastaneeseen .. siihen näillä konsteilla menee pari vuottakin. Olisiko siis koulujen avaamista siirrettävä parilla vuodella? Kukas on sitä mieltä ja kukas haluaa koulut aikaisemmin auki?

Koululaiset on opetettava etäisyyteen, käsienpesuun, hengityssuojainten käytöön ja ns. välimatka istumiseen luokassa ja opettajakin joutuu pitämään hengityssuojaimia oppilaiden kanssa välitunneilla ja oppituntien väleillä ja opettajan huoneessa. On myös oltava valmius tarkastaa oppilaiden kuume joka päivä, ettei kuumeinen oppilas pääse kouluun, eikä liioin muu henkilöstökään. On oltava kotikaranteenit valmiina ja opettaja sitten valmiina opettamaan niitä kotikaranteenissa olevia oppilaita edelleen.

Ei siis elokuu päästä meitä helpommalla tässä asiassa, eikä ensi vuosikaan. Korona ratkeaa vasta sitten, kun rokotusohjelma saadaan ja koska Suomi saa roketteita, sitä ennen ei. Heti kun rajat avataan, silloin tullee uusia tartuntuja pilvin pimein, varsinkin, kun Suomi ei ole kouluttanut raja-henkilöstöä vielä lainkaan rajojen avaamista varten. Siellä on oltava melkoinen valmiusjoukko rajoilla ja lentokentillä ja satamissa, jotka ohjaavat tulijoita testeihin, karanteeneihin ja ohjatusti vain sinne kohteeseen, jonne ovat menossa.

Opettajien on siis turha haikailla, että korona olisi elokuussa ohi – se on pelkkää utuista mielikuvitusta. Siitä on lähdettävä, että tarkat ja tiukat ovat rajoitteet, avataan koulut milloin tahansa tässä parin vuoden aikana.

Korona ei helpolla päästä Suomea, eikä muutakaan Eurooppaa eikä maailmaa, se on ottanut meistä sellaisen niskalenkin, että miestä ja naista kaatuu vielä pitkään. Olisi kuitenkin pitänyt kouluttaa ja valmistautua tähän koronan kanssa elämiseen, niin että elämme sen kanssa niin mukavasti, kuin voimme ja käytämme kaikkia varotoimia töissä, vapaa-aikana, kaupoissa, ravintoloissa ja muissa isoissa tapahtumissa.

Vai onko joku oikeasti sitä mieltä, että pidetään Suomi kiinni nyt ainakin pari vuotta alkuun ja katsotaan sitten, missä silloin ollaan – ollaanko uuden korona pandemian kourissa uudelleen ja uudelleen ja pidetäänkö Suomi sitten lopullisesti kiinni ja kukin palaa pienelle pellolleen, niin kuin elettiin 1500 luvun paikkeilla – kyllähän silloinkin elettiin?!

Hallitus ja terveysviranomaiset eivät ole lainkaan valmistautuneet Suomen avaamiseen – se valmistautuminen vaatisi paljon koulutettavaa henkilöstöä rajoille, testaukseen, altistuneiden seurantaan ja karanteeniin ohjaamiseen ja vasta-aine testaukseen  ja paljon virustartuntavaaran ohjeistusta kaikkialle – mehän toimimme edelleen niinkuin laumasuoja olisi se oikea tie koronan voittamiseen – pienistä puheista huolimatta teot eivät ole miksikään muuttuneet. Kuvitellaan, että voitamme koronan hidastamalla edelleen sen etenemistä – kyllähän se lopulta onnistuu, kun vuosia hidastetaan .. kyllä se lopulta sekin tie johonkin johtaa ..

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu