Bushien sotien perinnön laskua maksetaan vielä pitkään – onko muita vaihtoehtoja olemassa?

 

Bush vanhempi aloitti sodan Irakissa ja USA:n tehtyjen terrori-iskujen jälkeen Bush nuorempi aloitti varsinaisen terrorismin vastaisen sodan miehittämällä Irakin ja kukistamalla Saddamin. Lipponen ylisti Bushia terrorismin vastaisen sodan johtajuudesta. Yhdysvallat miehitti myös Afganistanin ja näiden sotien jälkeen on maksettu kovaa hintaa lännessä seurauksista.

Lähi-idässä alkoi melkoinen myllerrys, jonka aiheutti valtaisa USA propaganda. Egypti joutui kaaokseen, Libya ajettiin sekasortoon. Syyria joutui hirvittäviin tapahtumiin, joille ei näy loppua ja uhrien määrä ja pakolaisten määrä on hirmuinen. Eurooppa joutui valtavan pakolaisvirran vietäväksi, kun yli miljoona pakolaista Irakista ja Syyriasta ja muista maista 2015-2016 marssi Euroopan läpi etsien paikkaa, minne asettua. Suomikin sai sotakuntoisia miehiä tulevia taisteluja varten runsaasti osakseen. Myös lännen valtaisa propaganda Ukrainassa ilman, että olisi keskusteltu Venäjän kanssa, sai  Venäjän pelkäämään Ukrainan joutumista Naton käsiin ja siksi Putin toimi, niin kuin toimi. Miksi EU ei keskustellut Venäjän kanssa Ukrainasta etukäteen ja vakuuttanut Venäjää, että kauppaa voidaan käydä niin EU maiden kanssa ja Venäjän kanssa Ukrainassa edelleen rauhassa ja sulassa sovussa!

Afganistanin 20-vuoden terrorismin vastainen sota näyttää nyt päättyvän pahempaan kaaokseen, kuin mitä siellä oli ennen sotaa. Rahaa on kulutettu ja uhrauksia kuolleina ja haavoittuneina ja miljoonia pakolaisia on saatu aikaiseksi.

Onko saatu siis aikaan parempi maailma?

Ei  !!!

Yhdysvaltain ja lännen vastainen mieliala on vain koko ajan kasvanut. Isis ei olisi syntynyt ilman Irakin sotia. Pakolaisvirrat Iranissa ja Turkissa ovat useissa miljoonissa, joita EU suurella rahalla yrittää pitää siellä Turkissa. Afrikassa nuo terroristijoukot tekevät ihmisten elämän monin paikoin helvetiksi; kokonaisia koulujen tyttöjoukkoja kaapataan terroristien seksileluiksi ja ihmisiä tapetaan säälimättä.

Paine pakolaisiksi Eurooppaan on kasvanut räjähdysmäiseksi kaikkialta ja osa Euroopan politiikoista on suorastaan puheillaan kutsunut pakolaisia haaveilemaan Eurooppaan pääsystä. Täällä kun luvataan talot ja tavarat, puolisot ja kaikki; huoleton elämä ilman omaa vastuuta mistään. Rikollisjengit tienaavat pakolaisten kuljetuksilla paljon enemmän kuin huumekaupoilla ja riski kiinnijäämisestä on lähes olematon. EU tukee näitä rikollisjärjestöjä sallimalla heidän toimintansa, kun ei osaa lähettää selkeää viestiä, että laittomat pakolaiset palautetaan aina, eikä heillä ole sen jälkeen enää ikinä mahdollisuutta päästä Eurooppaan.

EU maat voisivat hyvin tehdä yhteisen päätöksen, että jokainen maa hakee itse ne pakolaiset ja turvapaikan hakijat EU ulkopuolella olevilta leireiltä, jotka kukin maa itse päättää ottaa omien mahdollisuuksien mukaan. Voisi päättää, että turvapaikkaa on näissä täydellisesti muuttuneissa olosuhteissa aina haettava EU ulkopuolelta, sitä ei voi enää hakea vasta perillä. Turvapaikkahakemukset käsitellään ja sitten vasta, jos se on myönteinen, maa hakee heidät itse omaan maahansa. EU herra- ja rouvakerho ei  ymmärrä, että maailma on muuttunut täysin tältä osin. Vanhat säännökset eivät enää toimi. Hallitsemattomat miljoonien pakolaisvirrat aiheuttavat EU maiden joutumisen myös kaaokseen. Näillä näkymin ne ovat tulossa ja niiden estäminen on täysin mahdotonta – seuraavien vuosikymmenten aikana Eurooppaan virtaa kymmeniä miljoonia pakolaisia – ei niitä voida pysäyttää enää millään, kun on luotu tällainen houkutteleva illuusio Euroopan paratiisista!

Yhdysvaltain terrorismin vastainen sota ja Islamilaisten maiden muuttaminen pakosta lännen demokratian mallin mukaiseksi on täydellisesti epäonnistunut projekti ja vaatinut miljoonien ihmisten hengen ja kymmenien miljoonien kotien tuhoutumisen ja valtaista pakolaisvirrat ja lähes päättymättämät sodat.

Myöntävätkö lännen johtajat tämän historian osoittaman tosiasian?

Opitaanko mitään?

Mitä pitäisi oppia?

Maita ei voida muuttaa pakottamalla, eikä asein! Nytkin EU viskaalit vakuuttavat olevansa kovia ja vaativan Talibaneja muuttumaan ja rakentamaan maataan lännen haluamalla ja vaatimalla tavalla! Kova linja vain jatkuu ja islamistien viha kasvaa potenssiin lännen johtajia kohtaan. Radikalistinen terrorismi nousee myös potenssiin ja kohta ei riitä mitkään turvatoimet missään länsimaissa, kun terroristit vaativat myös kovin ottein, että teidän on ymmärrettävä meitä.

Länsimaat viesteillään kertovat islamistisille maille, että te ette ymmärrä mitään, te olette kyvyttömiä hoitamaan asioita jne. Sillä tavallako kehittävä vuoropuhelu syntyy ja yhteinen ymmärrys? Toiset luokitellaan terroristimaiksi ja alemmaksi kastiksi, jotka pitää hävittää? Hekö eivät saisi itse järjestää hallintoaan ja elämänmalliaan niin kuin itse haluavat – vaikka se tuntuu kuinka väärältä – asein ei saada kuin päättymätön sodan ilmapiiri ja vihollisuus aikaan!

Unisef ja muut avustusjärjestöt kertovat rakkauden viestiä noille islamistisille maille ja poliitikot vesittävät heidän viestinsä yhdellä lauseella. Pitäisi tajuta, että vain rakkauden viesti voi saada muutosta aikaan. Apua on annettava ilman mitään ehtoja. Ihmisten pitää islamin orjuudessa nähdä mitä on todellinen rakkaus ja miten se toimii käytännön avustustyössä.

Ei näytä nyt hyvältä! Lännen johtajat eivät ole oppineet mitään! Miljoonat ja miljoonat tulevat edelleen kuolemaan, kun länsi kokee, ettei ole muuta vaihtoehtoa, kuin lähteä uusiin raskaisiin sotaretkiin islamilaisia valtioita vastaan!

0
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu